DODIGOVA PROVALA ZA KRAJ

Južnji pomeo i naš par: Bravo Miša i ne vraćaj se više

05.02.2012 u 20:21

Bionic
Reading

Mihail Južnji je nakon osvajanja pojedinačnog dijela Zagreb Indoorsa, osvojio i izdanje parova. Zajedno s Marcosom Baghdatisom Mati Paviću i Ivanu Dodigu ostavio je tek četiri gema (6:2, 6:2)

Južnji je iz zagrebačkog Indoorsa odlučio izvući i zadnju lipu. Ukupno je za dva naslova osvojio 500 bodova i 78.910 eura, i potpuno ih je zaslužio. Tijekom čitavog vikenda nije izgubio niti set, a u finalnim ogledima 'prosuo' je ukupno devet gemova. Pomogao je i Baghdatis, ali Južnji je bio majstor ceremonije.

'Bravo dečki, zaslužili ste. Posebno ti Miša, ne vraćaj se iduće godine,' rekao je prilikom ceremonije dodijeljivanja nagrada Ivan Dodig na engleskom jeziku i izazvao smijeh malobrojne publike i samog Južnjija. Dodig je bio u elementu.

'Ja sam zadovoljan. Lani sam igrao finale singla, ove godine parova... Znači iduće godine novo finale singla, pa se vidimo u paru za dvije godine,' prognozira Dodig, dok se Pavić zahvalio partneru na prilici da zasja, te organizatorima koji su im dali pozivnicu.

Meč je bio klasična jednosmjerna ulica, a Pavić nije pokazao što zna. Polufinale je igrao vrhunski, ali kadar u kojemu ima trojicu pobjednika Zagreba u pojedinačnom natjecanju, i dvojicu bivših TOP10 igrača s druge strane mreže 'skratile su mu ruku'.

Ipak, niti jedan od ove dvojie Hrvata u karijeri još nije igrao finale parova. Točnije, Pavić još nije imao niti jednu ATP pobjedu. Ovo mu je velika odskočna daska, nadajmo se da će ovo finale akcelerirati jednu potencijalno dobru karijeru. U sjećanju će im ostati i neki detalji s turnira, prvenstveno klasični južnoamerički 'valovi' nakon što su iza ponoći u četvrtak izbacili prve nositelje Melzera i Peyu. Sudjelovalo je svih 30-ak gledatelja, osiguranje i djelatnici turnira.

'Prezadovoljan sam turnirom, puno je lijepih detalja koje ću pamtiti,' kaže Pavić i nudi presjek svoje igre i ambicija.

'Dobar mi je servis, imam vca na voleju, ali treba puno aditi na kretanju i forhendu. Sad stajem u Zagrebu gdje ću igrati još dva futursa, ali ovaj rezultat mi daje renking da mogu izravno ulaziti u parove challengera, a uskoro ću krenuti i u valifikacije singla u tom rangu. Ove godine je preoptimistično očekivati ulazak u najboljih 100, ali jednog dana vjerujem ću se naći u tom društvu,' kaže mladić za kojeg će se još ćuti.

Pavić u dublu dolazi na rub najboljih 200, dok se Dodig s ovih 150 bodova vratio među najboljih 100.