PAO ŽILAVI TURČIN

ATP: Dodig krenuo u prvu obranu naslova

01.02.2012 u 21:08

Bionic
Reading

Ivan Dodig se prvi put u karijeri našao u pziciji da brani ATP naslov i, unatoč ne sasvim zaliječenim leđima, nakon više od dva sata borbe svladao je Turčina Marsela Ilhana sa 7:6, 7:5

Dodig je tijekom cijelog meča držao svoj servis netaknutim, ali Turčin (rodom zbekistanac, ali je emigrirao) je imao viši postotak ubačenog prvog udarca i uspješno je parirao lanjskom osvajaču naslova u Zagrebu.

Prvi set otišao je do 13. igre gdje je Dodig kapitalizirao veće iskustvo i došao do prednosti. U drugom je uslijedila nova 'klackalica' sve do rezultata 5:5 kada je Ivan napravio prvi break u meču i serijom asova (ukupno 21 danas) lako potvrdio konačnih 7:6(5), 7:5.

Ivan, četvrti nositelj turnira, tako je kompletirao maksimalan učinak nositelja u prvom kolu.

'Obrana naslova mi ne stvara pritisak, zaista užvam doći u Zagreb i igrati pred svojim navijačima,' zahvalio je Međugorac na podršci okupljenoj (oko 2.000 ljudi) publici.

U drugom kolu čeka ga Guillermo Garcia Lopez s kojim je lani odigrao najljepši meč turnira u polufinalu.

'Stanje sa 'starim' ozljedama je zadovoljavajuće, nadam se samo da problem neće raditi koljeno koje se javilo pri kraju meča. Lani smo odigrali odličan meč, a znam da će opet biti jako teško. Za pobjedu ću morati igrati bolje nego danas,' svjestan je situacije Dodig.