12 STOTINKI ZAOSTATKA

Ivica Kostelić treći nakon prve vožnje

05.01.2012 u 15:46

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić zauzeo je treće mjesto nakon prve vožnje sljemenskog slaloma sa svega 12 stotinki zaostatka za vodećim Austrijancem Marcelom Hirscherom

Austrijanac je startao utrku kao prvi skijaš i s vremenom 55.96 ostvario najbrže vrijeme prvog laufa. Nakon njega stazom se spustio Šveđanin Andre Myhrer, prošlogodišnji kralj Sljemena, te zaostao 10 stotinki.

Kao treći po redu bio je Ivica Kostelić, a uoči samog starta krcato Sljeme je proključalo. Kostelić je imao bolje vrijeme od Hirschera na prvom i na drugom prolazu, ali je na kraju za njim zaostao za 12 stotinki, a za Myhrerom jedva vidljive dvije.

Još su se samo Nijemac Felix Neureuther i Talijan Christian Deville ugurali unutar sekunde zaostatka za vodećim Austrijancem, dok je ostatak skijaša zaostao za više od sekunde i pol.

'Gore je bilo dobro, ali Hirscher je očito u donjem dijelu staze napravio čudo. Stvarno ne znam kako će biti u drugoj vožnji. Staza je dobra, ali oni s većim brojevima će imati problema. Nemamo posebnu taktiku za drugu vožnju', kazao je nakon prve vožnje Ivica Kostelić.

Ako je netko možda i sumnjao da će muška utrka na Sljemenu biti slabije popraćena, brojke će ga demantirati. Samo prvu utrku je gledao velik broj (oko 16 tisuća), a očekuje se kako bi se na drugoj utrci moglo pojaviti preko 20 tisuća gledatelja.

U prvoj vožnji nastupila su još tri hrvatska skijaša, no nijedan nije izborio plasman u drugu vožnju. Dalibor Šamšal je zauzeo 49. mjesto sa 5.43 sekunde zaostatka, Sebastian Brigović je bio 58. sa više od sedam sekundi zaostatka, dok Matej Vidović nije završio prvu utrku. Na startu se trebao pojaviti i Natko Zrnčić Dim, no zbog ozljede ipak nije nastupio.

Druga vožnja na rasporedu je u 17.30.

Rezultati prve vožnje:

1. Marcel Hirscher (Aut) 55.96
2. Andre Myhrer (Šve) +0.10
3. Ivica Kostelić (Hrv) +0.12
4. Felix Neureuther (Njem) +0.58
5. Cristian Devillle (Ita) +0.78
6. Ted Ligety (SAD) +1.63
7. Mario Matt (Aut) +1.96
8. Manfred Moelgg (Ita) +1.98
9. Jens Byggmark +2.20
Axel Baeck (Šve) +2.20

Prva Ivičina vožnja