VRAĆA KRUNU

Lindsey Vonn i službeno nezaustavljiva

03.01.2012 u 20:20

Bionic
Reading

Lindsey Vonn je u Zagrebu i drugu slalomsku utrku od posljednje tri završila među najboljih 10 i tako gotovo obeshrabrila konkurenciju za Veliki kristalni globus

Lindsey se u Zagrebu mučila s bolešću. Zbog povraćanja i slabosti njezin nastup u prvoj vožnji bio je pod velikim upitnikom.

'Pomogli su mi lijekovi, ali u prvoj vožnji osjećala sam se očajno', kaže najveća zvijezda ženskog skijanja.

Jedva je ušla u drugu vožnju, ali u međuvremenu je prikupila energiju. Nije ni izašla na pregled druge vožnje, ali je podsjetila da je nekada bila i vrhunska slalomašica i s drugim vremenom (samo nedodirljiva Schild je bila bolja) druge vožnje završila je na devetom mjestu. Nastavi li s ovakvim slalomskim izdanjima jer u brzim disciplinama još nije izgubila ni bod, ona će sasvim sigurno osvojiti četvrti Veliki globus u karijeri.

'Ukupna pobjeda? Da, s ovakvim slalomima izgleda vrlo blizu, ali ključno je da ostanem zdrava. Već danas sam jako željela vrhunski rezultat, a vjerujem da ću u Mariboru biti potpuno fit. Lani sam bila grozna u slalomu i zato sam izgubila ukupni trijumf', prisjeća se Lindsey dramatične završnice u kojoj joj je najbolja prijateljica Maria Riesch uzela naslov za tri boda.

U Zagrebu je uhvatila i malo slobodnog vremena:

'Kupovala sam suvenire i našla sam dućan u kojem sam kupila puno suknji.'

Kao da je izazvala pitanje o najavljenom razvodu.

'Da, neke su bile i minice. Nema problema, navikla sam već na pitanja o razvodu. To je neizbježno. Ništa, u životu ne može sve biti savršeno i to treba gledati kao novi početak. Uostalom, Nova godina je', govori Vonn koja bi na kraju sezone trebala podići četvrti veliki globus u posljednje četiri sezone. Prvi pod svojim djevojačkim prezimenom, Kildow.