ZASLUŽENI SPEKTAKL

Oproštaj Cro Copa u ožujku u Areni

15.11.2011 u 09:28

Bionic
Reading

Mirko Filipović zaslužio je spektakl za kraj, ovacije prepune zagrebačke Arene i suparnika s imenom, prezimenom i životopisom velikog borca

Mirko Filipović nesumnjivo je završio svoju profi karijeru. Legenda ultimate fighta porazom od Roya Nelsona u Las Vegasu nije se od svog sporta oprostila na način na koji je možda poželjan, no bez obzira na sve, Cro Copov doprinos popularizaciji slobodnih borbi toliko je velik da mu nitko, ali baš nitko ne zamjera što u sportsku mirovinu nije otišao koju godinu ranije.

Suparnici, promotori, navijači... svi Mirku skidaju kapu i s poštovanjem izgovaraju njegovo ime. Upravo zato je Mirko Filipović zaslužio oproštajni meč, bolje rečeno spektakl, koji bi se pamtio. Iako se nagađalo da bi Cro Cop u ring zagrebačke Arene mogao ući već u prosincu, sad je savršeno jasno da od toga neće biti ništa. Na taj događaj morat ćemo čekati tri mjeseca više.

Mirko je potvrdio novinarima Nove TV kako će do borbe u Areni zaista doći te kako je ona zakazana za ožujak 2012. Zasad se ne zna tko će mu biti suparnik, no nema nikakve sumnje da će to biti neko veliko ime ultimate fighta.