POGREŠKE U PROCEDURI

Ukinuta odluka: Medveščak (zasad) nije izgubio 0:5 od Mladosti

21.10.2011 u 13:59

Bionic
Reading

Vodstvo Medveščaka uložilo je žalbu na odluku Disciplinske komisije HSHL-a koja je registrirala utakmicu Mladosti i Medveščaka 5:0 te je 'medvjedima' (zasad) vraćena pobjeda koju su izborili na ledu (4:3)

'Odlukom Disciplinske komisije HSHL-a kao drugostupanjskog tijela uslijed žalbe KHL Medveščak Zagreb odlučeno je jednoglasno da se ukida odluka o poništenju utakmice između Medveščaka II i Mladosti. Također se ukida odluka o stegovnom postupku protiv Mislava Blagusa, Saše Rajsara, Gala Korena, Ive Rateja i Donalda Macleana. Predmet se vraća prvostupanjskom tijelu na ponovno raspravljanje i odlučivanje', stoji u priopćenju koje je stiglo na e-mail adrese hrvatskih medija, a vezano je uz odluku da se zbog navodnog nepostojanja liječničkog pregleda trojice 'medvjeda' - Blagusa, Rajsara i Korena - utakmica registrira pobjedom Mladosti 5:0.

Neslužbeno pak saznajemo da Povjerenstvo za natjecanje, koje je donijelo odluku o registraciji utakmice 5:0 za Mladost, nije uopće provjerilo imaju li hokejaši odrađeni liječnički pregled, kako se tvrdi u žalbi Medveščaka, a nije ni saslušalo prijavljene, što je u suprotnosti sa Stegovnim propisnikom HSHL-a.

Dakle, zasad na papiru ostaje pobjeda Medveščaka 4:3, zaslužena na ledu, barem još neko vrijeme, a hoće li nakon nekog vremena bodovi ponovno otići na stranu Mladosti, tek ostaje za vidjeti. Sumnjamo da će se cijela priča dalje razvijati izvan sportskih okvira, no i za ovakvo zapetljano stanje stvari 'zaslužne' su proceduralne aljkavosti ljudi koji sjede u Povjerenstvu za natjecanje.