NHL

Washington i dalje bez poraza

21.10.2011 u 09:52

Bionic
Reading

Hokejaši Washington Capitalsa nastavljaju s odličnim igrama u NHL ligi. U susretu protiv Philadelphia Flyersa pobijedili su 5:2 upisavši šestu uzastopnu pobjedu na otvaranju sezone

Capitali su jedina momčad koja nije doživjela poraz ove sezone. Šest pobjeda u nizu novi je klupski rekord, no još uvijek su daleko od rekorda NHL lige od 10 pobjeda kojeg drže Toronto Maple Leafs (1993-94) i Buffalo Sabresi (2006–07).

Ključi igrači Capitalsa u slavlju na gostovanju u Wells Fargo Centru bili su Rus Aleks Ovečkin sa dva gola i češki vratar Tomas Vokoun sa čak 40 obrana. Ovečkin je u prvih pet utakmica samo jednom tresao suparničku mrežu, no u dvoboju protiv Flyersa je pokazao tragove buđenja.

'Lijepo je ponovo postizati golove. Posebno kada momčad niže pobjede', kazao je Ovečkin, te dodao: 'Odlično smo otvorili sezonu. Sve se posložilo. No, tek smo na otvaranju'.

Golove za Washington zabili su i Mathieu Perreault, Roman Hamrlik i Joel Ward, dok su strijelci za domaćine bili Claude Giroux i Sean Couturier.

Sezonu su odlično otvorili i Buffalo Sabresi. U prvih šest susreta ostvarili su pet pobjeda, pri čemu četiri na gostovanjima, posljednju kod Florida Panthersa 3:0. Dva gola je zabio Thomasa Vaneka, a jednog Jason Pominville koji je imao i dvije asistencije. Vratar Ryan Miller je sakupio 22 obrana i ostvario svoj prvi 'shutout' u sezoni.