KIKS UPRAVE!

Medvjedi ipak izgubili bodove za zelenim stolom

13.10.2011 u 18:16

Bionic
Reading

Nekoliko dana trajalo je vijećanje Senata za prijavu igrača Austrijskog hokejskog saveza i na kraju je donesena odluka da se Medveščaku oduzimaju bodovi osvojeni s KAC-om zbog nepravilne registracije Mate Tomljenovića

Teško stečena nedjeljna pobjeda Medveščaka nad favoriziranim KAC-om na kraju je bila - jalova. Austrijski savez poništio je osvojene bodove 'medvjeda' zbog nepravilne registracije mladog golmana Mate Krešimira Tomljenovića, a klupskim čelnicima zagrebačkog kluba sad preostaje razmisliti kako su si dopustili taj gaf.

U obrazloženju Senata za prijavu igrača stoji kako je Medveščak znao da ne može prijaviti igrača tijekom vikenda, no unatoč tome dopustio je Tomljenoviću da stane na gol. Uz nabrajanje prekršenih paragrafa Senat je zaključio kako su povrijeđena pravila i kako se susret Medveščaka i KAC-a registrira rezultatom 0:5.

Iako se od ponedjeljka očekivala takva odluka, jer najave iz središta Ebela su sugerirale takav rasplet, u Medveščaku su osupnuti presudom i prijekorom.

'Nama je ovo nevjerojatna odluka jer se sve na koncu svodi na to kako je papirologija kluba i lokalnog saveza odrađena i kako je sve dostavljeno na vrijeme, ali nije pravilno procesuirano jer je bila nedjelja te zbog neradnog dana, a na koji se igrala utakmica, igrač nije i službeno registriran od strane Austrijskog hokejskog saveza', komentirao je cijelu priču Markantonio Belinić, sportski direktor Medveščaka.

Jasno, valja se upitati kako to da su vikendi za klubove radni dani, a za Savez ne, no isto tako je jasno i da je Medveščak znao ili je trebao znati da im nema tko 'provući' papirologiju kroz sustav. Hoće li se klub zbog svoje pogreške ispričati navijačima, pa i momčadi, tek ostaje za vidjeti, no svakako ispriku treba očekivati.