EURO VATERPOLO

Hrvatski klubovi uspješno odradili kvalifikacije

25.09.2011 u 13:27

Bionic
Reading

Svi hrvatski vaterpolo klubovi koji su proteklih dana nastupali u europskim kvalifikacijama su prošli u drugi krug. Medveščak, Mornar, Primorje i Mladost bili su uspješni

Mađarski vaterpolo klub Honved je u nedjelju u posljednjoj utakmici prvog kvalifikacijskog kruga Eurokupa, koji se od d 22. do 25. rujna igra u Tbilisiju, pobijedio zagrebački Medveščak sa 9:7.

Unatoč tome vaterpolisti zagrebačkog Medveščaka su se plasirali u drugi kvalifikacija jer su u prvom kolu sa 10:4 pobijedili Olympic iz Nice, u drugom Sankt Peterburg sa 9:5, a u trećem nizozemski De Zija sa 15:8 i u subotu s domaćim sastavom Ligamusom igrali 10:10.

Vaterpolisti splitskog Mornar Brodospasa ostvarili su i petu uzastopnu pobjedu na prvom kvalifikacijskom krugu Eurokupa, koji se igra u Istanbulu, protiv domaće ekipe Enka Istanbula koju su svladali 17:4 te su se tako plasirali u drugi krug kvalifikacija.

U prvom kolu Mornar je sa 14:5 pobijedio njemački Hannover, u drugom Iveriu iz Gruzije sa 20:5, u trećem rumunjskog Arada sa 21:7, a jučer u četvrtom kolu grčki Panionis sa 8:7.
U ponedjeljak je ždrijeb za drugi kvalifikacijski turnir LEN-a kupa.

U trećem kolu kvalifikacijskog turnira Lige prvaka, koji se ovog vikenda igra u mađarskom Szegedu, vaterpolisti riječkog Primorja EB izgubili su od domaćina Szegeda 10:9, no unatoč tome osigurali su plasman u to natjecanje.

Unatoč nedjeljnom porazu Riječani su osigurali plasman u Ligu prvaka, osvojivši drugo mjesto, jer su u prvom kolu sa 16:10 pobijedili ruski Šturm, a u drugom beogradsku Crvenu zvezdu sa 12:6.

U trećem kolu kvalifikacijskog turnira Lige prvaka, koji se od petka do nedjelje igra na bazenu Mladosti uz Savu, vaterpolisti Mladosti su odigrali s talijanskom Savonom neodlučeno 10:10 te su se uspjeli plasirati u to natjecanje.

U prvom kolu odabranici trenera Vjekoslava Kobešćaka pobijedili su grčki Panathinakos sa 13:5, u drugom mađarski Vasas sa 10:6 tako da im je ovaj neodlučeni rezultat donio prvo mjesto u skupini i plasman u Ligu prvaka.