FILHO U PROBLEMIMA

Oduzeti elitni plivački svjetski rekordi

09.07.2011 u 11:58

Bionic
Reading

Međunarodni plivački savez (FINA) objavila je kako će privremeno poništiti sve rezultate Brazilca Cesara Ciela Filha, aktualnog svjetskog rekordera na 50 i 100 metara slobodno, koje je postigao od svibnja ove godine zbog sumnje u korištenje dopinga

Međunarodni plivački savez (FINA) objavila je kako će privremeno poništiti sve rezultate Brazilca Cesara Ciela Filha, aktualnog svjetskog rekordera na 50 i 100 metara slobodno, koje je postigao od svibnja ove godine zbog sumnje u korištenje dopinga.

Cielo je zajedno s još trojicom brazilskih plivača, Henriqueom Barbosom, Nicholasom Santosom i Vinciusom Wakedom, bio pozitivan na zabranjenu supstancu furosemid na dopinškoj kontroli obavljenoj 7. svibnja.

Brazilski plivački savez svoj četvorici plivača izdao je tek upozorenje, no FINA se s takvim rješenjem nije složila već ih je suspendirala i slučaj predala Međunarodnom sportskom sudu (CAS) u Lauseanni koji će donijeti konačnu odluku.

Cielo je na posljednjim Olimpijskim igrama u Pekingu osvojio zlato na 50 slobodno i broncu na 100 slobodno, dok je na Svjetskom prvenstvu u Rimu prije dvije godine osvojio zlatna odličja u tim disciplinama.

Najbrža pedesetica u povijesti privremeno je arhivirana