VESLAČKI SPEKTAKL

Osmerci Cambridgea i Oxforda opet u Splitu

02.05.2011 u 17:24

Bionic
Reading

U sklopu proslave Svetog Dujma - dana Splita, 7. svibnja ove godine održat će se 10. Međunarodna veslačka regata osmeraca u kojoj će se natjecati najbolje veslačke ekipe fakulteta i sveučilišta iz više zemalja, a istog će se dana po šestu godinu za redom međusobno natjecati i veslačke legende osmeraca Oxforda, Cambridgea i Splita

Direktor regate Toni Gamulin je izjavio kako će se najprije na veslačkoj stazi u Spinutu održati natjecanje najboljih veslačkih ekipa fakulteta i sveučilišta iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Mađarske, Bugarske, Austrije i Njemačke a potom će se u popodnevnim satima u splitskoj gradskoj luci održati tradicionalna utrka Oxforda, Cambridgea i Splita.

'U toj utrci osmeraca u tri čamca nastupit će veslači koji su osvojili više od 30 olimpijskih medalja', kazao je Gamulin.

Glavni pokrovitelj ove manifestacije je splitska Gradska uprava, a pročelnik službe za šport i rad s mladima Mario Negotić je izjavio kako je Split počašćen što se jedino u njemu izvan Engleske međusobno natječu osmerci Oxforda i Cambridgea.

Za vrijeme konferencije za novinare video linkom se iz Londona javio predsjednik veslačkog osmerca Oxforda Benjamin S. Myers. On je pohvalio 'gostoprimstvo i ljepotu Hrvatske' te izrazio zadovoljstvo što će vječiti rivali veslači Oxforda i Cambridgea svoje snage odmjeriti i u Splitu.