HOKEJSKO SP U ZAGREBU

Hrvatska s lakoćom razbila Island

10.04.2011 u 22:23

Bionic
Reading

Hrvatska je s visokih 9:0 pobijedila Island u svojoj prvoj utakmici Svjetskog prvenstva Divizije II i tako na najbolji mogući način otvorila natjecanje u kojem traži zlatnu medalju

Devet pakova u mreži islandskog golmana, a nijedan u golu mlađahnog Mate Tomljenovića, to je epilog prvog nastupa hrvatske  reprezentacije na Svjetskom prvenstvu Divizije II koje se od nedjelje održava u Zagrebu. Hrvatska reprezentacija odigrala je izvrsnu utakmicu, koristila svoju klizačku brzinu i prilike koje su suparnici nudili te uz solidnu potporu navijača stigla do trijumfa od 9:0.

Hrvatska je u svakoj trećini zabila po tri pogotka, a trostruki strijelac bio je kapetan reprezentacije Marko Lovrenčić. Osim kapetana, još su zabijali i Dominik Kanaet, Veljko Žibret, Borna Rendulić, Janko Kučera i Mislav Blagus. Više od 2.500 ljubitelja hokeja u Domu sportova ovacijama je na kraju pozdravilo pobjednike, a ni poraženi nisu djelovali posve razočarano. S obzirom na viđeno prvog dana Svjetskog prvenstva, Island je u rangu reprezentacija koje će se definitivno boriti za medalju, a kojeg sjaja, bit će puno jasnije nakon susreta protiv Rumunja, u ponedjeljak popodne.

U preostalim susretima Rumunjska je s pola snage nadvisila Kindu 9:4, a Bugarska vrlo slabu Irsku sa 6:0.