VESLAČKA POSLASTICA

Zlatni četverac i sjajni Slovenci na Jarunu

07.04.2011 u 12:03

Bionic
Reading

Na tradicionalnoj, 28. veslačkoj regati Croatia Open u subotu i nedjelju, 9. i 10. travnja, na Jarunu će sudjelovati više od dvije tisuće veslača u 650 posada

Natjecatelji dolaze iz Slovenije, Slovačke, Austrije, Italije, Estonije, Srbije, Turske i Hrvatske. Kvalifikacijske utrke održavat će se od 8 do 13 sati, a finalne utrke od 13.30 do 16.30.

'U sklopu veslačke regate Croatia Open održat će se i dvije memorijalne utrke. Juniori u dvojcu bez kormilara sudjelovat će u memorijalnoj utrci Niko i Jure, u spomen na mlade veslače Nikolu Ivušića i Juru Vujevića koji su stradali u Domovinskom ratu, a mlađi juniori u osmercu veslat će u Memorijalnoj utrci Zdravko Grahovac', rekao je Srećko Šuk, tajnik Zagrebačkog veslačkog saveza.

Na Jarunu će veslati i David Šain, Martin Sinković, Damir Martin i Valent Sinković, članovi hrvatskog četverca na pariće, inače dvostruki svjetski prvaci i osvajači Svjetskoga kupa te europski viceprvaci.

'Sudjelovat će i članovi slovenskog dvojca na pariće Iztok Čop i Luka Špik, koji su na Olimpijskim igrama u Sydneyju osvojili zlato, a u Ateni srebro', dodaje Šuk.

Regatu Croatia Open organizira Zagrebački veslački savez u suradnji s Veslačkim klubom Croatia.