KVALIFIKACIJE ZA EP

Može li Hrvatska iznenaditi Španjolsku?

10.03.2011 u 09:41

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija danas (20.30) gostuje kod Španjolske u Ciudad Realu u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Srbiji sljedeće godine

Hrvatski i španjolski rukometaši će po 15. puta u povijesti odmjeriti snage. 'Kauboji' su zasad uspješniji s devet pobjeda, jednim remijem i četiri poraza, no u ovaj okršaj kao favorit ulazi rukometna 'furija'.

Ne samo zato što izbornik Slavko Goluća ne može računati na neke važne karike poput Lackovića i Valčića, nego i jer je Španjolska iznimno negostoljubiv domaćin. Na svojem parketu aktualna bronca sa SP-a ne zna za poraz već 15 godina. Niz koji izaziva strahopoštovanje.

'Sigurno je da svi moramo igrati dobro, od golmana do zadnjeg igrača, i samo u tom slučaju možemo se nadati uspjehu. Znam da ih možemo dobiti, ne bojimo se, idemo na pobjedu i u prvoj utakmici', najavio je Balić današnji susret, a isti suparnici susrest će se tri dana kasnije u Splitu.

Obje reprezentacije zasad imaju dvije pobjede iz isto toliko susreta, a u skupini s Rumunjskom i Litvom ni Španjolskoj ni Hrvatskoj ne bi smio biti upitan plasman na Euro jer tamo idu prva dva sastava svake grupe. Ovaj susret ipak ima dozu važnosti jer najvjerojatnije odlučuje o prvom mjestu u skupini, a to bi donijelo mjesto nositelja u ždrijebu na EP-u.

'Nema nepoznanica. Hrvati su oslabljeni kao i mi, a presudit će obrana i vratari. Hrvatska je veliki protivnik, a ne treba govoriti da respektiramo igrače poput Balića i Vorija', rekao je španjolski izbornik Valero Rivera.