SLALOM U KRANJSKOJ GORI

Mirnom vožnjom Ivica ostao u brobi za postolje

06.03.2011 u 09:15

Bionic
Reading

Nakon velikog rezultatskoh uspjeha u siječnju, Ivica Kostelić se u veljači i prvim danima ožujka osjeća ispražnjeno. No, danas na stazi Podkoren mogao bi napraviti posljednji iskorak prema ukupnoj pobjedi Svjetskog kupa

Ivica Kostelić u subotu je vozi veleslalom, zauzeo 18. mjesto ali i povećao prednost u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Ivica je svjestan da jučerašnji nastup nije bio ni dobar, a kamoli sjajan, ali bi danas u slalomu mogao napraviti veliki korak do povijesnog uspjeha. Držimo palčeve. Slalom počinje u 9.30 sati a Ivica starta s brojem sedam, s time što Ivici na ruku ide i to da je prvi lauf dijelo njegova oca Ante.

Šveđanin Andre Myhrer, koji je krenuo sa startnim brojem jedan imao je najbrže vrijeme (53.72) dok na stazu nije došao Manfred Mölgg koji prelazi u vodstvo za jednu stotinku. Na treće mjesto stigao je, sa startnim brojem 14 Steve Missillier (+0.20). No, na stazu dolazi sa startnim brojem 17 Axel Bäck, Šveđanin, koji prelazi konkurenciju i zauzima prvo mjesto s jednom stotinkom bržim vremenom od Mölgga.
Naš Ivica je na prvom prolazu imao 24 stotinke zaostatka, na drugom 31 stotinku a u cilj je ušao s vremenom 54.35 (+0.64), što mu je donijelo trenutno 11. mjesto. Izgleda - 'daleko', ali zaostaci su dostižni.

Drugi hrvatski predstavnik, Natko Zrnčić Dim sa zaostatkom +3.47 sekunde nije se uspio probiti među prvih 30 te neće vidjeti drugi lauf.

Druga slalomska vožnja na 50. izdanju trofeja Vitranc je u 12.30 sati.