INFARKTNO SLAVLJE

Dodig sa stilom trijumfirao u Zagrebu!

06.02.2011 u 18:02

Bionic
Reading

Ivan Dodig je na savršen način zaokružio najljepši tjedan karijere. Slavljem u finalu PBZ Zagreb Indoorsa protiv Nijemca Berrera rezultatom 6:3, 6:4 osvojio je svoj prvi ATP naslov u karijeri

Berrer je drugu godinu (lani Čilić) u nizu ostao posljednji poraženi igrač na turniru, dok je Dodig sa svojim navijačima proslavljao najveći trenutak karijere. Nakon maratona u polufinalu protiv Garcie Lopeza rijetki su mu nudili velike izglede u finalu, ali Međugorac je dokazao da ima mišiće od kamena i bez vidljivih problema izdržao je tempo.

Dodig je meč otvorio furiozno i pred oko 3.000 gledatelja poveo sa 3:0. Berrer je ostao vjeran svojoj napadačkoj taktici i tako kratkim poenima tjerao vodu na mlin Dodiga. Često je Nijemac išao i na mrežu, ali Ivan ga je dva puta bravurozno lobao, nudio više rješenja s osnovne linije, neke važne poene dobio asevima i zadržao prednost do kraja prvog seta.

Puno svježiji Berrer dodatno je 'stisnuo' početkom drugog seta, ali Ivan je ostao čvrst. Odbijao je sve napade i čekao svoju priliku. Ona je došla u sedmom gemu kada je Berrer pogotkom u mrežu inicirao novo veliko savlje u Ledenoj dvorani. Maratoncu Dodigu tada je bio ostao još samo završni sprint do konačnog trijumfa. Nije bilo lako, Dodig je teškom mukom osvojio prvi servis, pri servisu za meč se ponovno bacao za lopticama, nakon meč lopte spašavao i priliku za break, a nakon što je već proslavio osvajanje turnira i bacio reket, sudac je viknuo nec.

Dodig nije mogao vjerovati, dvoranu su parali zvižduci, a Dodig je sljedeći poen izgubio. Ipak, skoncentrirao se, uzeo iduća dva i nakon sat i 35 minuta igre iz vrlo suzdržanog Međugorca izašle su emocije.

'Ne samo da sam ga dva puta morao osvojiti, nego sam i dva puta bacao reket. Odigrao sam odlično taktički, borio sam se i publika je to vidjela. Hvala vam', rekao je heroj Zagreba koji će ostati zapamćen kao najljepša priča ovog turnira.

Dodig je tako na cijelom turniru ispustio tek jedan set i nametnuo se kao logična opcija za sve nastupe u predstojećem Davis cup ogledu protiv Njemačke. Neka o tome odlučuje izbornik Prpić, a Dodigu nitko ne može uzeti osjećaj koji imaju prvaci. U svojoj zemlji... neprocjenjivo.