ŽELE OLIMPIJSKO ZLATO

Neymar predvodi Brazil u Riju, Douglas Costa otpao zbog ozljede

21.07.2016 u 13:09

Bionic
Reading

Zvijezda Barcelone i jedan od najboljih mladih nogometaša na svijetu, Neymar s nestrpljenjem očekuje početak olimpijskog nogometnog turnira u Rio de Janieru gdje će sa suigračima pokušati osvojiti zlatnu medalju

Već neko vrijeme je poznato da će Neymar predvoditi Brazil u pohodu na olimpijsko zlato pred svojim navijačima. Neymaru je malo raspoloženje pokvarila vijest da Douglas Costa, zvijezda njemačkog Bayerna, zbog ozljede ipak neće igrati na OI u Riju.

Međutim, jasno je da će brazilski izbornik Rogerio Micale na raspolaganju imati moćnu momčad u kojoj će osim 11 igrača iz brazilske lige biti i velik broj internacionalaca.

Posljednji rok za prijavu 22 igrača je 18. srpnja.

Zanimljivo je kako Brazil nikada u povijesti nije osvojio olimpijsko zlato, a nekoliko puta bio je jako blizu. Na prošlim OI osvojili su ukupno peto srebro, a uz to imaju još dvije bronce. Može li Neymar, 24-godišnjak koji je u ljeto 2013. prešao iz Santosa u Barcelonu - napokon odvesti Brazil do olimpijskog zlata?

Olimpijske igre u Rio de Janeiru održat će se od 5. kolovoza do 21. kolovoza kada je na rasporedu svečano zatvaranje na stadionu Maracana.