NAVIJAČI PROTIV SELIDBE

Prosvjed u Londonu: Ne damo White Hart Lane!

24.11.2010 u 17:31

Bionic
Reading

Navijači engleskog Tottenhama najavili su veliki prosvjed uoči dvoboja s Liverpoolom na svom travnjaku iduće nedjelje

Jedan od dva nogometna velikana sjevernog Londona još od 19. stoljeća igra na svom stadionu White Hart Lane; unutar tih tribina zapisana je gotovo čitava povijest kluba. Stadion trenutačno prima 36 tisuća gledatelja, a postoji i plan prema kojem bi bio proširen za dodatnih 20 tisuća sjedalica.

Ipak, posljednjih mjeseci klupska uprava, zajedno s generalnim sponzorom, aplicira i za kupnju olimpijskog stadiona koji nakon zatvaranja igara u Londonu za dvije godine više gradu i zajednici neće biti potreban. Prije dva tjedna je objavljeno kako su ušli (uz West Ham) u uži izbor za buduće vlasnike i to je među navijačima upalilo alarm.

'Ne želimo ići nigdje, poanta je ostajanje u Tottenhamu. Klub ne smije seliti iz sjevernog Londona', rekao je za Reuters predstavnik navijačke inicijative We are N17, Tim Framp.

Organizirali su internetsku peticiju, osigurali podršku lokalnih političara i pokrenuli web stranicu, a ako uspiju privući veći broj istomišljenika na prosvjed tijekom vikenda, upravi će poslati snažnu poruku.

Olimpijski stadion će primati 80.000 gledatelja, ali po Engleskoj kruži priča da je favorit za kupnju West Ham koji je pristao da oko travnjaka ostane atletska staza, za što se snažno zalaže Međunarodni olimpijski odbor.