HRVATSKE LEGENDE O EL CLASICU

Šuker tampon zona između Jarnija i Vučevića

26.11.2010 u 14:53

Bionic
Reading

U mnoštvu velikih, ustvari najvećih svjetskih nogometaša koji su nosili dresove Barcelone i Reala te igrali u El Clasicu, bilo je i nekoliko hrvatskih nogometnih legendi, poput Davora Šukera, Roberta Jarnija i Gorana Vučevića, koji su se za tportal dotaknuli sljedećeg okršaja, koji u ponedjeljak možete gledati od 21 sat samo na Areni Sport 2 (405. kanal MAXtv-a)

 'Kada bih trebao reći tko je favorit, postavio bih stvari ovako - Barcelona je na svom stadionu, Real pak na svom. No, s obzirom na to kako igraju, pobijediti mogu i jedni i drugi. Dakle, fifty-fifty', rekao je za tportal Davor Šuker, koji u tim derbijima u dva navrata, 1996. i 1998, zabijao i golove te uvijek navija za 'kraljevski klub'.

'Situacija je vrlo zanimljiva, Real Madrid ima trenera koji je izbacio Barcelonu iz Lige prvaka. No, Mourinho sada nema igrače kakve je imao u Interu, gdje su više pridavali pozornosti defanzivi. Ovdje se igra napadačkije. Bit će zanimljivo vidjeti kakvu će taktiku postaviti Mourniho', rekao je Robert Jarni, a na konstataciju da bi u takvom nogometu najviše mogli uživati gledatelji, podsjetio je da u Barceloni posljednjih godina nije bilo previše golova.

'Derbiji su, osim onog u Madridu, gdje je Barcelona slavila 6:2, nešto siromašniji. U Barci je zadnji završio sa samo 1:0, golom Ibrahimovića, tako da ništa nije jamstvo. Može se dogoditi da utakmica bude tvrda, bez posebne ljepote i atrakcija. Istina, postoji ogromni napadački potencijal i jako bih volio da se upravo napadači iskažu i da vidimo puno golova. I naravno, da pobijedi Real', u šaljivom je tonu završio Robert Jarni, koji se nada da bi uskoro mogao dobiti novi trenerski angažman.

Među rijetkim hrvatskim nogometašima koji su imali čast igrati za jednog od ova dva španjolska diva jest i aktualni Hajdukov trener Goran Vučević.

'Istina, bio sam tamo pet godina, ali nisam se baš naigrao. Imao sam problema s ozljedama, tako da sam dres Barcelone oblačio desetak puta. Što se ove utakmice tiče, mogu reći da je jedva čekam. To je derbi kakvog nema na svijetu, derbi je i bez obzira na trenutnu formu, a kako su sada obje momčadi odlične, nadam se i takvoj utakmici', rekao je Goran Vučević te nastavio:

'Real je protiv Ajaxa pokazao svoj moć. No, ja sam možda malo neobjektivan, pa ću reći da su izgledi podjednaki, bez obzira na to što se igra na Barcinom stadionu. Favorita nema.'

Mourinho, za razliku od igre Intera, s Realom ipak igra atraktivniji nogomet?

'On se u Realu nije smio postaviti s takvom igrom jer došao je u klub u kojem navijači takvu igru ne vole. Međutim, on je veliki stručnjak koji se uspio prilagoditi, pokazao je da je veliki trener i da zna iskoristiti sve vrline svojih igrača. Igrati u Španjolskoj i Italiji, dva su različita svijeta.'

Šuker i Jarni su se izjasnili - navijat će za Real. A vi?

'Pa valjda je jasno, za Barcelonu. To je spektakl, nogometni praznik. A usporediti ga s derbijem između Hajduka i Dinama je nemoguće. Na Nou Camp dolaze obitelji, nema baklji, nema bombi. Dolazi se uživati u nogometu, a tako će biti i u ponedjeljak', zaključio je Goran Vučević.

Nažalost, možda i najiskusnijeg što se takvih derbija tiče, Roberta Prosinečkog, koji je igrao i u Barceloni i u Realu, brojni pozivi nisu smekšali da iznese svoje viđenje. 

Utakmicu možete gledati samo na Areni Sport 2 (405. kanal MAXtv-a).

Davor Šuker u jednom od svojih El Casica