POLICIJA BILA SPREMNA

Zenitovi huligani proslavili naslov neredima

15.11.2010 u 12:41

Bionic
Reading

Zenit je uvjerljivim trijumfom protiv Rostova (5:0) dva kola prije kraja osvojio drugi naslov u povijesti, ali bez obzira na povoljan rasplet, policija je imala pune ruke posla da smiri domaće navijače

Nakon utakmice protiv gostiju iz Rostova moglo je početi slavlje. No navijači Zenita, među kojima su stotine ekstremnih huligana, rade to na drugačiji način.

Prvo je uslijedio stampedo na travnjak, gdje su navijači doslovce rastrgali jedan gol, i mrežu i vratnice, a zatim je festival nasilja nastavljen na ulicama Skt. Peterburga.

No policija je bila spremna - blokirala je tisuću Zenitovih navijača koji su se zaputili prema gradskom trgu, a zatim se potpomognuta oklopnim vozilima sukobila s huliganima koji su bacali boce i baklje.

Iako su iz policije negirali sukobe s navijačima, svjedoci su za strane medije govorili da su vidjeli kako su organi reda tukli navijače te ih uhićivali.

Prema posljednjim informacijama, jedan je policajac zadobio ozljede glave nakon što je pao, dok nije poznata brojka ozlijeđenih pristalica Zenita koji su iskalili svoj bijes i na gradskim autobusima, izlozima te pokojem vozilu na cesti.

Policija se sukobila s huliganima

Navijači nisu mogli do glavnog trga
Nakon susreta nastradao je gol