1:0 SLAVIO CLIFTONVILLE

Cibalia poražena u 82. minuti u Sj. Irskoj

15.07.2010 u 22:31

Bionic
Reading

U svom povijesnom prvom nastupu u službenoj utakmici nekog europskog kupa vinkovačka Cibalia poražena je 1:0 na gostovanju kod sjevernoirskog Cliftonvillea u prvoj utakmici drugog pretkola Europa lige

Cliftonville – Cibalia 1:0 (0:0)
Strijelac: 1:0 Caldwell (82')

Utakmica sa sjevernoirskim Cliftonvilleom ušla je u povijesne knjige vinkovačke Cibalije kao prva utakmica u nekom europskom klupu. Istina, igrali su oni Intertoto kup, ali nikad nisu došli ovako visoko. Vinkovčani su u prvoj utakmici drugog pretkola protiv Cliftonvillea poraženi 1:0 te će tako na svom stadionu u uzvratu morati dobro stisnuti da osiguraju plasman u daljnji krug natjecanja.

Cibalija se nije osramotila u svom premijernom nastupu. Imali su nekoliko prilika, no lopta nije htjela u gol. Posebno su igrači trenera Stanka Mršića bili agilni u prvom poluvremenu, no prilike Radotića i Kresingera obranio je domaći golman Connelly.

U drugom dijelu Cibalija je stala, što su iskoristili domaćini i preuzeli inicijativu na terenu te  prijetili prvenstveno preko McMullana i Caldwella. I kad se već činilo da golova i pobjednika neće biti, Caldwell je u 82. minuti postigao pobjednički gol za Cliftonville i tako rastužio Vinkovčane.