ZAVRŠILI IZBORI

Rosell umjesto Laporte prvi čovjek Barce

14.06.2010 u 09:38

Bionic
Reading

Sandro Rosell izabran je za 39. predsjednika španjolskog sportskog giganta Barcelone, ovaj 46-godišnjak dobio je 61.35 posto glasova članova kluba, te će od 1. srpnja zamijeniti Joana Laportu.

Rosell je na izborima dobio 35,021 glas što je najviše u klupskoj povijesti, te je uvjerljivo pobijedio svoje protukandidate Agustija Benedita, Marca Inglu i Jaumea Ferrera, kojega je podržao predsjednik na odlasku.

'Bit ću predsjednik sviju članova. Znam da se radi o poziciji s velikom odgovornosti i neću vas iznevjeriti', rekao je Rosell.

Laporta je dužnost predsjednika Barcelone obnašao od 2003. godine, te je za to vrijeme perjanica Barcelone, nogometni klub osvojio dva naslova pobjednika Lige prvaka, četiri naslova prvaka Španjolske i jedan španjolski Kup.

Rosell je do 2005. godine bio potpredsjednik kluba, ali se potom distancirao od dosadašnjeg vodstva zbog neslaganja s Laportom iako mu se pripisuju najveće zasluge za dovođenje Ronaldinha i Deca na Camp Nou.

Rosell je najavio kako će sadašnjem treneru Barcelone Josepu Guardioli ponuditi novi šestogodišnji ugovor, te da ga želi pretvoriti u Barceloninog Alexa Fergusona.

Kao i ostali kandidati, Rosell je izrazio želju za dovođenjem Cesca Fabregasa iz Arsenala, ali je kazao kako ga nema namjeru dovesti pod svaku cijenu. Također je najavio i pokretanje renovacije stadiona.