VARAŽDIN, 17.30

Mladi Hrvati protiv Slovaka brane vrh

19.05.2010 u 09:22

Bionic
Reading

Hrvatska mlada reprezentacija danas (17.30) igra u Varaždinu jednu od najvažnijih utakmica u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo do 21 godine. Ladićevim mladićima suprotstavit će se neugodna Slovačka

U Danskoj se od 12. do 25. lipnja održava Euro za reprezentacije U-21, a Hrvatska je na dobrom putu da se nađe na turnirskoj završnici. No još je puno prepreka pred Ladićevim izabranicima, a jedna od njih je i Slovačka.

'Atmosfera je u momčadi odlična. Nećemo kalkulirati, agresivnom igrom idemo zabilježiti uspjeh, steći pred Slovacima pet bodova prednosti pa će nam biti lakše odigrati ostale susrete. Nemamo ozlijeđenih i nastupit ćemo kompletni. Imamo momčad koja može napraviti jako mnogo', najavio je član stručnog stožera Zlatko Dalić te se osvrnuo na Slovačku.

'Imaju kvalitetan sastav s nekoliko igrača iz A-reprezentacije. Njima je ovo posljednji vlak za EP, ali mi ne razmišljamo o njima nego samo o sebi.'

Dobra vijest za mlade Hrvate je to što su Slovaci stigli bez najboljeg igrača Miroslava Stocha koji se čuva za Svjetsko prvenstvo.

'Hrvati su favoriti, sjajna momčad s imenima poput Rakitića i Kalinića. Znamo što nas čeka, ali pobijedili smo u Srbiji i zašto to ne bi ponovili', bio je jasan slovački izbornik Boris Kitka.

Sastavi:

Hrvatska: Kelava – Vida, Lovren, Barbarić, Vrsaljko – Badelj, Jajalo – Oremuš, Perišić, Rakitić – Kalinić.

Slovačka: Dubravka – Čikoš, Janošik, Gallo, Cseh – Mak, Grendel, Weiss, Prochazka, Baran – Sylvestr

Ljestvica skupine 7: Hrvatska 12 (5), Slovačka 10 (5), Srbija 9 (5), Norveška 4 (5), Cipar 3 (6).

Iz svake skupine u play-off odlaze prvoplasirane momčadi (10) te još četiri najbolje drugoplasirane.

U Varaždinu je pala i Srbija