LIGA PRVAKA

Mourinho traži prolaz kod svog Chelseaja

16.03.2010 u 11:04

Bionic
Reading

Nastavlja se Liga prvaka. U utorak su na rasporedu dvije uzvratne utakmice osmine finala. Sevilla dočekuje CSKA, a veću pozornost privlači gostovanje Intera kod Chelseaja. Oba susreta počinju u 20.45

Cheslea – Inter

Jose Mourinho vraća se na svoj Stamford Bridge, no ovoga puta na klupi Intera. Pokušat će obraniti puta 2:1 iz prve utakmice. Talijanski prvak u posljednje tri sezone zaustavljen je u osmini finala, a dvaput su 'krvnici' ambicija 'nerazzurra' bili Englezi.

'Bit će neobično vratiti se na Stamford Bridge i sjediti na drugoj klupi i biti u drugoj svlačionici. No ja sam profesionalac, moram kontrolirati emocije i želim pobijediti. Jose Mourinho tamo nikada ne gubi', govorio je Mourinho prije dolaska.

Talijani su pred teškim zadatkom, jer ni Chelsea ne gubi u svojem domu. Čak 21 utakmicu nanizali su igrači 'bluesa' bez poraza, a među njima je bilo 15 pobjeda. Zadnji put u Londonu su izgubili 22. veljače 2006. kada je baš Mourinhov Chelsea srušila Barcelona.

'Ako izbacimo Inter, pozvat ću Mourinha na pivo. Razumljivo je da će biti izvrsno dočekan. Nema tu ljubomore. Nadam se da će se to i meni dogoditi jednom kada se budem vraćao kao protivnik, na nekoj drugoj klupi', izjavio je Carlo Ancelotti, menadžer Chelseaja.

Što se tiče izostanaka tu su problemi za domaćina puno veći. Chelsea je bez vratara Čecha i Hilarija, nema ni Essiena, Bosingwe, A. Colea, a upitan je stoper Carvalho. Kod Intera će sigurno  izostati zbog ozljede branič Chivu i desni bočni Santon, dok napadač Balotelli nije u konkurenciji za nastup.

Sevilla – CSKA

Sevilla je iz Moskve donijela 1:1, a s ruskim klubovima na stadionu Sanchez Pizjuan imaju dobra iskustva. Tri utakmice i tri pobjede. No CSKA se pet puta našao u situaciji da odlazi na uzvrat nakon remija u Moskvi. Samo jednom su to uspjeli nadoknaditi, i to na svom jedinom gostovanju u Španjolskoj. Bilo je to na Nou Campu 1992. gdje su stigli do jednog od najvećih trijumfa u klupskoj povijesti 3:2, i to nakon što su gubili 0:2.

'Nećemo braniti 0:0, nego idemo po pobjedu i na taj način igre se spremamo. Imamo povijesnu priliku da u 104-godišnjoj povijesti dohvatimo prvo četvrtfinale u ovom natjecanju. Tu priliku ne smijemo ispustiti', rekao je strateg Andalužana Manuel Jimenez.

Španjolski prvoligaš u zadnjih 14 susreta u Ligi prvaka u svom dvorištu samo je jednom poražen, no Rusi su optimistični.

'I naš domaćin ima svojih slabosti koje ćemo pokušati iskoristiti. Vjerujem da nismo bez šanse', bio je jasan trener Moskovljana Leonid Slutsky koji bi trebao računati na sve glavne adute.

U Sevilli nema sigurno Konka, Scquillacija, De Mula i Sancheza, a upitan je i Negredo.