LIGA PRVAKA

Barcelona s oprezom kod Stuttgarta

23.02.2010 u 09:14

Bionic
Reading

U utorak su na rasporedu dvije utakmice osmine finala Lige prvaka. Stuttgart dočekuje Barcelonu, a Bordeaux gostuje kod Olympiacosa. Oba susreta počinju u 20.45

Zadnja pobjeda Barce u gostima dogodila se u Kijevu
Stuttgart – Barcelona

Dobra vijest za Stuttgart je da je stadion rasprodan, no loša da nemaju prevelikih šansi protiv europskog prvaka. Usto, domaćin je i oslabljen neigranjem braniča Boke te veznjaka Laniga i Khedire. Problema ima i u Barceloni, nema srca sredine terena Xavija, stoper Čingrinskij nije registriran za europsko natjecanje, branič Abidal je ozlijeđen kao i veznjak Keita te bočni igrač Dani Alves.

'Stuttgart je kvalitetan sastav koji je u posljednje vrijeme podigao formu. Ako ih ne shvatimo ozbiljno, mogli bismo lako upasti u probleme. Svi nas vide u četvrtfinalu, ali to treba dokazati na terenu', rekao je iskusni Carles Puyol.

Inače, Barcelona nije poražena na zadnjih devet gostovanja u Ligi prvaka, a u Njemačkoj na posljednjih šest putovanja. Što se tiče Stuttgarta on pamti samo jedan trijumf u 11 utakmica protiv španjolskih predstavnika. No nada umire posljednja.

'Imamo se pravo nadati čudu. Nemamo što izgubiti i sve moramo usmjeriti samo prema jednom cilju, a to je da priredimo senzaciju', rekao je branič 'švaba' Cacau.

Olympiacos – Bordeaux

Olympiacos će istrčati bez dva važna igrača iz veznog reda, Dudua i Dioga, a kod Bordauxa nema samo veznjaka A. Diarre. Zna se da Francuze čeka pakao u Pireju, no 'Žirordinci' su imali vremena za pripremu, jer su samo zbog Lige prvaka odgodili svoju prvenstvenu utakmicu.

'Ako smo mogli pobijediti kod kuće Arsenal, možemo i Bordeaux. Naši navijači su čudo', rekao je igrač Olympiacosa Zairi.

Inače, Grci su u skupini upisali sve tri domaće pobjede, no iako su protiv klubova iz Le Championata u jednom trenutku imali niz od četiri domaće pobjede, nakon toga su stigla dva poraza od Lyona 2005. i St. Etienna kada su ukupno primili sedam komada.  Bordeaux je pak igrao s Grcima samo jednom, i to s Panionisom te upisao trijumf u skupini Kupa Uefa 2007. 'Žirordinci' su imali najčvršću obranu od svih klubova u skupini, jer su primili samo dva gola, a još ne znaju ni za poraz (pet pobjeda i remi).