NI KRIV NI DUŽAN

Luis Figo u središtu političkog skandala

18.02.2010 u 20:19

Bionic
Reading

Bivša zvijezda portugalske nogometne reprezentacije Luis Figo (37) našao se u središtu političkog skandala koji trese njegovu domovinu

Bivši veznjak Sportinga, Barcelone, Real Madrida i Intera navodno je ilegalno primio 750.000 eura kako bi sudjelovao u kampanji sadašnjeg premijera Josea Socratesa. Figo je optužbe na svoj račun prozvao sramotnim najavivši tužbe.

'Ogorčen sam i razočaran, no vrijeme će pokazati pravu istinu,' kazao je Figo, te dodao: 'Imam važeći ugovor s Tagus Parkom, no on se odnosi na marketinška prava oko mog imena.'

Tužiteljstvo u Lisabonu je nedavno otkrilo kako istražuje Figov ugovor s tvrtkom Tagus Park na osnovu kojeg je dobio 750.000 eura. Tužiteljstvo sumnja kako je Socrates navedenu tvrtku koristio kako bi novcem poreznih obveznika nagradio 'zaslužne' za njegovu pobjedu na izborima.

Afera je buknula u javnost nakon što su istražitelji prisluškivali telefonski razgovor između Socratesa i dosadašnjeg predsjednika portugalskog Telecoma Ruia Pedra Soaresa, koji je nakon izbijanja skandala dao ostavku.

Portugalska Vlada demantirala je sve navode.