ZVIJEZDA NA PIRINEJIMA

Španjolci o Prosinečkom: Veliki talent ovisan o duhanu

11.01.2009 u 12:28

Bionic
Reading

Iako već godinama ne igra aktivno nogomet, Robert Prosinečki je i dalje velika zvijezda u Španjolskoj, a to potvrđuje i veliki članak o njemu što je objavljen nakon njegovog dolaska na Pirinejski poluotok kako bi pogledao Matu Bilića

Španjolci nisu zaboravili velikog Žutog. Pod nazivom 'Što se zbiva s Prosinečkim, igračem od stakla' portal Cadena Ser je objavio priču o jednom od najboljih nogometaša Hrvatske svih vremena. Hvaleći njegov talent, autorica naglašava da se kroz karijeru borio s ozljedama te da Realovi liječnici nisu mogli pronaći pravi uzrok tomu.

I danas se svi sjećaju da je sa 22 godine došao u Real Madrid čiji su čelnici tadašnji Jugoslavenski nogometni savez uspjeli nagovoriti da ga puste u inozemstvo tri godine prije nego što su to propisi dopuštali. No, Prosinečki nije ispunio očekivanja te je nakon Reala otišao u Oviedo pa u Barcelonu, Sevillu itd.

Analizirajući njegovu karijeru, u priči se citira izjava Petera Croucha iz njegove autobiografske knjige u kojem govori o njegovoj ovisnosti o cigaretama:

'Prosinečki je bio nevjerojatan. Pušio je po 40 cigareta dnevno. Nije puno trčao, zapravo uopće nije trčao, ali je svejedno bio fantastičan igrač.'

Osim po pušenju, Španjolci su Prosinečkog zapamtili i po tome da voli noćni život, no nisu zaboravili spomenuti da je danas on član stručnog stožera hrvatske nogometne reprezentacije.