TRIJUMF 'TOPNIKA' 2:1

Preokret Arsenala za slavlje na Anfieldu

13.12.2009 u 20:02

Bionic
Reading

U derbiju 16. kola engleskog nogometnog prvenstva Arsenal je na Anfieldu pobijedio Liverpool 2:1, premda je nakon prvog poluvremena gubio

Ako ne računamo engleske kupove, Arsenal u prvenstvu nije na Anfieldu slavio šest godina, od listopada 2003. kada je također bilo kao ove nedjelje 2:1 za goste. 'Topnici' su iskoristili krizu 'redsa' i stigli do tri boda s kojima su ostali u utrci za naslovom.

Liverpool je došao do vodstva u 41. minuti pogotkom Dirka Kuyta, no u nastavku susreta 'topnici' su preokrenuli rezultat. Prvo je izjednačio Glen Johnson autogolom u 50. minuti, a pobjedu gostima donio je Andrej Aršavin osam minuta kasnije. Ruski reprezentativac je tako pokazao da obožava igrati na Anfiledu jer je prošle sezone u susretu koji je završio 4:4 zabio sva četiri gola za londonski sastav.

Premda je Arsenal nastupio bez ozlijeđenih napadača Nicklasa Bendtnera i Robina van Persiea, hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva nije dobio priliku u 171. derbiju Liverpoola i Arsenala.

Na ljestvici vodi Chelsea sa 37 bodova, Manchester United ima tri boda manje, dok je treći Arsenal sa 31 bodom. Liverpool je na skromnom sedmom mjestu sa 24 boda.