RAPSODIJA U TORINU

Olić: Nadmoć Bayerna je vidio cijeli svijet

09.12.2009 u 08:11

Bionic
Reading

Kada je bilo najpotrebnije, Bayern je odigrao najbolje. Na gostovanju u Torinu bavarskoj momčadi trebala je pobjeda kako bi izborila osminu finala Lige prvaka, a Nijemci su, predvođeni briljantnim Ivicom Olićem, to i napravili

Za Bayern i trenera Louisa van Gaala bolji dani su počeli povratkom hrvatskog reprezentativca nakon ozljede. Olić je i sada bio najzaslužniji za trijumf najbogatije družine u Njemačkoj. Izborio je jedanaesterac za izjednačenje, a zatim svojim pogotkom inicirao preokret. Na kraju je Bayern utišao domaće navijače sa 4:1.

'Bili smo nadmoćni i jako sam sretan što smo na takav način pobijedili. Ovo je cijeli svijet gledao i vidio kako i Bayern može igrati dobar nogomet. Juventus je imao samo poluprilike i ništa drugo. Samo tako moramo nastaviti', rekao je najbolji igrač utakmice Ivica Olić te dodao:

'Za prolaz smo morali odigrati utakmicu godine i to smo napravili. Imali smo prilike, a jedanaesterac je bio čist. Zadovoljan samo što sam zabio, ali prije svega što smo prošli dalje.'

Pobjedi Bayerna nema zamjerki. Svjesni su toga i u Juventusu koji čeka proljeće bez Europe, što je katastrofa za jedan od najvećih svjetskih klubova.

'Za nas je sve krenulo po zlu. Bavarci su odigrali veliku utakmicu i zasluženo prošli dalje', rekao je branič 'stare dame' Fabio Cannavaro koji se utopio u sivilo cijele momčadi.