LOPTOM NA SUPARNIKA

Zašto se Ronaldu toleriraju ovakvi nesportski ispadi?

16.01.2017 u 09:46

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici 18. kola španjolske Primere Division, Sevilla je na svom stadionu Ramón Sánchez Pizjuán pobijedila madridski Real 2:1

Sve do 86. minute Real je imao pobjedu i tri boda u rukama, zahvaljujući pogotku Cristiana Ronalda koji je u 67. minuti realizirao kazneni udarac. No tada je uslijedio preokret u kojem je aktivno sudjelovao i Realov kapetan Sergio Ramos.

Naime, u 86. minuti loše je reagirao na ubačaj Sarabije te glavom poslao loptu u svoju mrežu. Jedna minuta dijelila je Real i Sevillu od podjele bodova, kad je Stevan Jovetić udarcem s 20-ak metara uspio svladati Keylora Navasa i donijeti Sevilli pobjedu za napredak do drugog mjesta na prvenstvenoj ljestvici.

Ipak, vratimo se detalju iz 67. minute, kada je sudac Alejandro Hernández možda trebao i biti puno stroži. Naime, nakon što je duel vratara Sergija Rica i Carvajala ocijenio prekršajem i pokazao na bijelu točku, jednako strogo trebao je kazniti i Vitola odnosno Cristiana Ronalda. Prvo je Vitolo nesportski i u namjeri da isprovocira Ronalda nogom udario po mjestu gdje se izvodi kazneni udarac, a potom je Ronaldo loptom gađao Vitola i pogodio ga u leđa.

Uslijedilo je naguravanje nekolicine igrača, ali nitko nije dobio ni žuti karton.