VEČERAS OD 21.05 SATI

Dinamo protiv Anderlechta hvata slamku spasa

02.12.2009 u 11:25

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama večeras u Bruxellesu igraju utakmicu 5. kola Lige Uefa, a suparnik Jurčićevoj momčadi bit će Anderlecht. Belgijanci su slavili u prvom ogledu u Maksimiru 2:0, ali 'modri' su tada dokazali da nisu ništa lošiji od suparnika

Nakon povuci-potegni borbe s Uefom oko oduzetih bodova iz Temišvara, Dinamo je dva kola prije kraja natjecanja po skupinama Lige Uefa opet u mogućnosti izboriti europske nastupe i u proljetnom dijelu ovog natjecanja. Naravno, 'modrima' za ostanak u konkurenciji za jedno od dva mjesta treba večerašnja pobjeda protiv Anderlechta. Prema prikazanom u prvom ogledu u Zagrebu, Dinamo nema razloga strahovati. Osim za svoju igru, jer gosti su tada bili slabiji, ali s(p)retniji te su iskoristili dvije poluprigode za važnu pobjedu. Na tome se gradi optimizam 'modrih'.
 

 

'Domaćini imaju izuzetno širok kadar igrača. U momčad im se vraćaju neki koje nisu koristili u Zagrebu, a na stadionu je domaćinska atmosfera koju oni znalački koriste. Osjetili smo ih, a to mojim momcima daje nadu da možemo protiv njih', rekao je Jurčić nakon sinoćnjeg treninga u Bruxellesu.


Jurčić je uvjeren da domaćini neće jurišati prema Butini, jer dosta im je i bod.

'Svjesni su u kakvoj su situaciji. Sumnjam da će jurišati, više razmišljam o tome da će nam suprotstaviti jednu defenzivnu varijantu poput 4-3-2-1', procijenio je Jurčić te otkrio svoju taktiku.

'Došli smo odigrati dobru utakmicu, a igrat ćemo u uobičajenoj formaciji, s dva napadača.'

Ta dvojica, po svemu sudeći, bit će Mandžukić i Papadopoulos, jer Sivonjić nije ni otputovao, dok Slepička ima temperaturu. Na trenerovu žalost, zbog kartona neće moći računati ni na Cufrea, odnosno Calella. Ipak, za nešto ljepše vijesti pobrinuli su se i Dinamovi liječnici koji su osposobili Čileanca Moralesa, najkorisnijeg 'modrog' ove jeseni, koji i zabija i asistira.