belgijska liga

Ivan Leko doživio novi poraz i sad je samo tri boda iznad zone ispadanja

25.02.2024 u 21:31

Bionic
Reading

U susretu 27. kola belgijskog nogometnog prvenstva Standard Liege, kojeg vodi hrvatski stručnjak Ivan Leko, je uzgubio na gostovanju kod lidera prvenstva Union Saint-Gilloisea 2:1

Bio je to četvrti Lekin poraz u sedam susreta otkako je u siječnju preuzeo Standard uz samo jednu pobjedu.

Domaćin je poveo u 35. minuti golom Gustafa Nilssona iz kaznenog udarca, a tri minute kasnije Dennis Eckert Ayensa je povećao na 2-0.

Lekina momčad je smanjila u 50. minuti preko Mousse Djenepa, što se na koncu pokazalo kao konačan rezultat. Stipe Perica je za Standard zaigrao od 76. minute.

U derbiju kola Anderlecht je na gostovanju pobijedio Club Brugge 2-1 okrenuvši rezultat u završnici susreta.

Domaćin je poveo u 18. minuti golom Ferrana Jutgle. Anderlecht je u prvom dijelu dva puta tresao suparničku mrežu, no oba gola su poništena nakon asistencije VAR-a. Anders Dreyer je pogodio u 12. minuti, no njegov gol je poništen zbog zaleđa, dok je gol Thorgana Hazarda u 27. minuti poništen zbog igranja rukom.

Gosti su u nastavku susreta još dva puta tresli mrežu, a ovoga puta sve je bilo čisto. Luis Vazquez je u 79. minuti zabio za 1-1, a pobjedu Anderlechtu donio je Nilson Angulo u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Na ljestvici vodi Union Saint-Gilloise sa 65 bodova, Anderlecht je drugi s 57 bodova, dok Club Brugge na trećoj poziciji ima 45 bodova. Standard je tek na 11. mjestu s 28 bodova, samo tri boda iznad zone ispadanja.

Standings provided by Sofascore