IZ FOTELJE NA KLUPU

Grant uzeo Biliću posao u Portsmouthu

26.11.2009 u 11:56

Bionic
Reading

Izraelac Avram Grant preuzet će trenersku funkciju u Portsmouthu. Iako je od listopada već u klubu, na funkciji sportskog direktora, tek su se sada stvorili uvjeti da preuzme momčad. Neki su govorili da bi na to mjesto mogao i hrvatski izbornik Slaven Bilić

Premierligaš Portsmouth, koji u prvenstvu stoji očajno, posljednji od 20 klubova, sa samo dvije pobjede u 13 utakmica, napokon bi trebao riješiti pitanje trenera. Naime, još se samo čeka službena potvrda dogovora Avrama Granta i kluba, prema kojem će Grant, nakon obnašanja funkcije sportskog direktora, voditi i prvu momčad.

Grant je u dosadašnjoj karijeri vodio nekoliko izraelskih klubova, izraelsku reprezentaciju te engleski Chelsea, s kojim je igrao finale Lige prvaka 2008. godine. U tom je finalu poražen od Manchester Uniteda. Prije dolaska u bogati londonski klub, kamo je stigao na poziv Rusa Abramoviča, Grant je već bio u Portsmouthu, ali kao tehnički direktor.

Inače, kao jednog od kandidata za klupu Portsmoutha mnogi su spominjali Slavena Bilića. Naravno, ne treba ni sumnjati da se Bilića pitalo, on bi tu ponudu odbio jer prije nekoliko tjedana produžio je ugovor s HNS-om to jest dogovorio suradnju da vodi hrvatsku reprezentaciju u kvalifikacijskom ciklusu za EP 2012.