čeka se odluka

Slaven Bilić još nije prihvatio ponudu Iraca, a otkriveno je zašto su pregovori 'zapeli'

05.03.2024 u 15:30

Bionic
Reading

Irski mediji posljednjih su dana 'zakotrljali' priču prema kojoj bi Slaven Bilić (55) trebao preuzeti mjesto izbornika. Za sada se nisu dogovorili, pa su Irci pronašli privremenog izbornika dok čekaju da se Bilić izjasni

Nešto se opasno 'kuha' jer čelnici Irskog nogometnog saveza (FAI) kao najizglednijeg kandidata za novog izbornika vide Slavena Bilića (55). Tamošnji su mediji tijekom vikenda 'razvukli' tu priču kao da je već sve dogovoreno, ali sad su otkriveni novi detalji pregovora.

Realnost je takva da Bilić do svibnja 2025. godine ima ugovor sa saudijskim prvoligašem Al Fatehom. U ovom trenutku Bilić sa svojom momčadi drži solidno sedmo mjesto i gazde kluba su zadovoljni njegovim dosadašnjim radom. No, Irci se nadaju kako bi se bivši hrvatski izbornik ipak radije vratio u Europu i preuzeo baš njihovu reprezentaciju koja je bez izbornika nakon što je krajem prošle godine Stephen Kenny, zbog neuspjeha u kvalifikacijama za EURO 20204., odstupio s dužnosti.

Za sada Slaven Bilić, barem tako tvrde irski mediji, nije dao konkretan odgovor. U stvari, nije prihvatio, ali nije ni odbio ponudu koja mu je stigla. A Irci su ga spremni čekati do kraja svibnja kad završava saudijsko prvenstvo.

Zato su Irci, dok se Bilić ne izjasni, odlučili da će privremeni izbornik reprezentacije biti John O'Shea (42), legendarni irski reprezentativac i nekadašnji obrambeni igrač Manchester Uniteda.

O'Shea će voditi irske nogometaše u nadolazećim prijateljskim utakmicama protiv Belgije i Švicarske (23. i 26. ožujka).

'Počašćen sam i iznimno sretan što sam se vratio u irsku reprezentaciju na ovaj način, u ulozi privremenog izbornika. Nadam se pozitivnim rezultatima u te dvije akcije', rekao je O'Shea koji je igračku karijeru zaključio 2019. godine u Readingu. Za Manchester United je igrao od 1999. do 2011. godine, a potom je još nastupao za Bournemouth, belgijski Antwerpen, Sunderland i Reading. Za Irsku je ukupno odigrao 118 utakmica te je pritom postigao tri gola.

Pojedini irski mediji otkrivaju kako su pregovori sa Slavenom Bilićem navodno odmah na startu zapeli zbog plaće. Irski nogometni savez Biliću je ponudio oko 500.000 eura na godinu, ali čini se kako to nije zadovoljilo našeg stručnjaka. Uz to su otkrili kako bi Bilić trebao, ako se odluči preuzeti Irsku, potpisati ugovor na četiri godine, a debitirati bi na klupi mogao već 11. lipnja kad Irci igraju prijateljsku utakmicu s Portugalom koji se priprema za nastup na Europskom prvenstvu.