ENGLEZI IMPRESIONIRANI

Bilić velikom promjenom preokrenuo situaciju u West Hamu!

16.10.2016 u 10:55

Bionic
Reading

Engleski mediji naglašavaju kako je za pobjedu West Hama u gostima kod Crystal Palacea najzaslužnija taktička promjena koju je proveo Slaven Bilić. S tri igrača u obrani i dva bočna ofenzivca igra 'čekićara' konačno je proradila...

Naš bivši izbornik konačno može odahnuti. Pobjedom ove subote u gostima kod Crystal Palacea njegov se klub izvukao iz opasne zone i najavio svoje bolje dane u Premiershipu.

Pobjednički gol za West Ham zabio je Lanzini u 19. minuti nakon ubacivanja Cresswella, a engleski mediji hvale Bilićeve taktičke promjene u momčadi koje smatraju ključnima za poboljšanje igre na terenu. Naime, Slaven se odlučio zaigrati sa samo trojicom u zadnjoj liniji uz dva ofenzivna bočna igrača, Cresswellom i Antonijom koji su im pomagali u obrambenoj fazi.

Upravo Cresswell je svojim ubačajem odlučio utakmicu, a obrana nije pokazivala slabosti kao u prethodnim utakmicama kad su napadači WBA i Southamptona radili pred golom Adriana što god su htjeli.

'Bio je to odličan rezultat i novi sistem je sjajno radio. Slaven se odlučio kockati s trojicom odozada i to je odgovaralo momčadi. Nadam se da će se držati tog sustava, jer savršeno odgovara igračima koje ima,' izjavio je engleski trener i stručni komentator BT Sporta Harry Redknapp nakon utakmice.

Bilić će novu priliku za iskušavanje ovog sistema igre imati sljedeći vikend, kada kod kuće West Ham dočekuje slabašni Sunderland.