Nogomet OVISNIK O ĆEVAPIMA

Ćiro i Hitzfeld u lovu na 'malog Ibrahimovića'

  • Autor: Borut Šips
  • 23.11.2009 15:32:51
  • 23.11.2009 15:08:31

Švicarska nogometna selekcija igrača do 17 godina osvojila je naslov svjetskih prvaka, a u Nigeriji se među prvacima posebno istaknuo Haris Seferović. Ime govori sve, na dečku je da izabere zemlju kojoj želi posvetiti svoje nogometno znanje

Nakon što je zabio gol za 1:0 u finalu protiv Nigerije, mladi Seferović povukao se u obiteljsku osamu i u miru zbraja dojmove s Crnog kontinenta. I Švicarcima je jasno da će se morati potruditi kako bi zadržali svog dragulja, dok u BiH već sanjaju novog sjajnog napadača u svojoj reprezentaciji.

Dečko ima golem potencijal
Haris se nije želio upuštati u priče oko izbora seniorske selekcije. Ima dvije putovnice i opcije drži otvorenima, ali dok govori o BiH, koristi prvo lice množine.

'I sreća nam je okrenula leđa protiv Portugala. Mislim da ćemo na čelu sa selektorom Blaževićem imati više uspjeha i da će u idućim kvalifikacijama pokazati svu raskoš svojih nogometnih kvaliteta.'

Na pitanje čega se zaželio, rekao je samo jednu riječ: 'Ćevapa', i pokupio gromoglasan pljesak svih prisutnih.

Očito u djetetu rođenom 1992. u Švicarskoj kuca bosanskohercegovačko srce, ali svijet profesionalaca je kompliciran i teško gubi dodirne točke s romantikom. Ipak, poučeni primjerima Petrića i Rakitića, Švicarci nisu uspavani.

Posjet Seferoviću najavio je švicarski izbornik Otmar Hitzfeld, ali u zemlju svoje trenerske afirmacije uskoro će poletjeti i adut BiH Ćiro Blažević. Počinje diplomatska bitka za mladu zvijezdu, a ako poklekne pred ljepšim i uvjerljivijim riječima, Hitzfeld gotovo da i nema šanse.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Može li Hrvatska osvojiti jednak broj medalja i na sljedećim Igrama u Tokiju?

Lige

  • Liga prvaka
  • Europska liga
Pogledaj detaljnu statistiku