NIJEMCI ZADOVOLJNI

Halilović je dokaz što je Bundesliga danas postala!

25.07.2016 u 12:41

Bionic
Reading

Prelazak Alena Halilovića i redova Barcelone u HSV priznanje je Bundesligi koja postaje sve zanimljivija mladim talentima, zaključuje njemački Sport Bild...

Bundesliga posljednjih godina definitivno raste. Uspjesi Bayerna i Borussije Dortmund pomogli su ojačati europski status elitnog njemačkog klupskog ranga koji je preskočio talijansku Seriju A i trenutno je treća po snazi liga svijeta, iza Primere i Premiershipa.

Njemački Sport Bild također naglašava trend koji se uvriježio posljednjih godina, a to je činjenica da mladi talenti rado biraju Bundesligu kao mjesto za svoj razvoj. Spomenuti tjednik uzima za primjer našeg Alena Halilovića koji je umjesto Valencije ili Seville izabrao odlazak u Hamburg.

'Bundesliga za takve igrače postaje sve atraktivnija, jer su u prošlosti brojni igrači u Njemačkoj napravili skok od velikih talenta do svjetskih zvijezda,' piše Sport Bild te navodi Halilovićeve prethodnike, Granita Xhaku i Kevina De Bruynea koji su u Njemačkoj izgradili ime i zatim napravili velike transfere u Premiership.

Hoće li i Alen u tome uspjeti, ostaje nam tek za vidjeli, ali jasno je da neće biti jedini veliki talent ove sezone u Bundesligi: osim Schalkeovog Sanea i Borussijinog Pulišića, tu su sada i Ousmane Dembele te Emre Mor od kojih se također očekuje mnogo u budućnosti...