IDE PO SVOJU MEDALJU

Kramarić slavi čudesnu titulu Leicestera; dotakao se Ranierija i Čačića

03.05.2016 u 12:42

  • +8

Leicester slavi čudesnu titulu prvaka Engleske - navijači u deliriju

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Novi nogometni prvak Engleske prvi put u povijesti postao je Leicester City. Na veliko iznenađenje svih, jer klub je to koji se prije dvoje sezone borio u drugom razredu engleskog nogometa, prošle je pak u zadnjim kolima uspio izboriti sačuvati prvoligaški status, a ove se proslavio pokraj brojnih bogataša. Hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić, koji je trenutačno član njemačkog Hoffenheima, vrlo je emotivno proživljavao slavlje povijesne titule svog kluba iz kojeg je otišao jer nije dobio pravu priliku…

Iako su pred Hoffenheimom još dva kola u kojima se bori za svoju čast i spas među prvoligašima u Bundesligi, u ponedjeljak je jedan od igrača ovog kluba ipak imao razloga za slavlje. Naravno, riječ je o našem Andreju Kramariću koji je tijekom zime stigao na posudbu iz Leicestera i svojim je golovima pomogao Hoffenheimu da se makne iz opasne zone.

Kramarić se zimi 2015. iz Rijeke preselio u Leicester, igrao u društvu s Vardyjem i Mahrezom, jedino što je trener bio Nigel Pearson. No zbog sukoba s vlasnikom kluba, a prije toga i skandala njegova sina Jamesa, Pearson je u lipnju 2015. dobio otkaz. Na klupu je potom stigao Claudio Ranieri i krenula je nevjerojatna Leicesterova serija.

'Sretan sam i ponosan na dečke tj. suigrače s kojima sam i ja dijelio svlačionicu. Čestitao sam im, dopisivali smo se svi preko mobitela i znam da su proslavili naslov kod Vardyja u kući. Ponavljam, sretan sam jer sam i ja dio te ekipe', rekao je za tportal.hr presretni Andrej Kramarić.Je li vam žao što niste ostali i proljetos u Leicesteru, odnosno što kod Ranierija niste dobili pravu priliku?

'Ne mogu reći da sam ljut, ali mislim da je i za mene bilo mjesta. Tim prije što sam odradio odlične pripreme, što sam u prijateljskim utakmicama igrao vrlo dobro. No na početku je trener dao priliku drugim igračima, oni su je odlično iskoristili i jasno je da trener ne želi previše mijenjati.'

Vardy i Mahrez definitivno su iskočili ove sezone?

'Da, dokazali su da vrijede, da su svjetske klase. No nisu samo njih dvojica zaslužili pohvale, ima tu još puno odličnih igrača.'

Na gostovanju kod Chelseaja 'lisice' će doživjeti postrojavanje protivnika? Hoćete li i vi biti dio tog slavlja?

'Nadam se da ću biti. Mi 14. svibnja igramo utakmicu protiv Schalkea, a 15. svibnja Leicester gostuje u Londonu. Vjerujem da ću stići, kako bi i ja dobio svoju medalju, a uz svoje ime i – potvrdu da sam osvojio naslov engleskog prvaka.'

S obzirom na to da pravu priliku u Leicesteru možda ne biste dobili, ipak iza sebe imate odličan proljetni dio? Dolazak u Hoffenheim je bio puni pogodak?

'Slažem se. Igrao sam, skupio priličnu minutažu i ostao u natjecateljskom ritmu.'

Kakve su vam obveze prema klubovima, igrač ste Leicestera, ali Hoffenheim vas može otkupiti za 11 milijuna eura?

'Da, postoji odštetna klauzula, a kako će se stvari odvijati, to u ovom trenutku uistinu ne znam.'

U dosadašnjih 13 nastupa za Hoffenheim zabili ste pet golova, a što je još važnije, u dobrom raspoloženju biste došli u reprezentaciju koju u lipnju čeka Euro u Francuskoj? Naravno, ako vas izbornik Ante Čačić pozove?

'Vidjet ćemo hoće li me izbornik zvati. Izbornik Čačić je taj koji odlučuje. No naravno da bih htio biti dio te priče', poručio je Kramarić.