PET GOLOVA 'VUKOVIMA'

Lewandowski je te večeri ušao u Guinessovu knjigu rekorda

01.12.2015 u 21:55

Bionic
Reading

Fenomenalni strijelac minhenskog Bayerna i poljske reprezentacije Robert Lewandowski, u utorak je dobio prekrasnu uspomenu za svojih pet golova u jednoj utakmici

U utakmici 6. kola njemačke Bundeslige, 22. rujna, Bayern je na svom stadionu dočekao Wolfsbrug. Naravno, bila je riječ o derbiju, stadion je bio prepun, a od 26. minute i u šoku jer Caligiuri je doveo 'vukove' u vodstvo.

No, u drugom poluvremenu, Guardiola je na teren gurnuo Roberta Lewandowskog i priuštio svim ljubiteljima nogometa rijetko viđen spektakl. Ustvari, spektakl kakvog nikad prije, a (barem zasad) ni kasnije nismo vidjeli.

Lewandowski je u devet minuta zabio pet golova, ali pri tom postavio čak četiri rekorda koja su se našla u Guinessovoj knjizi - za najbrži hat-trick, za najbrža četiri gola, za najbržih pet golova te kao igrač koji je najviše zabio kao igrač s klupe.

Osim toga, Lewandowski je svojih pet pogodaka postigao dodirnuvši loptu deset puta na utakmici. Također, Poljak je tog dana postao tek treći nogometaš u Bayernovoj povijesti koji je postigao pet golova na jednoj utakmici. Gerd Müller to je napravio tri puta, Dieter Hoeneβ jednom.