IGRAČ GODINE

Švicarci nagradili hrvatskog igrača za vrhunske partije

01.12.2015 u 17:12

Bionic
Reading

Hrvatski nogometaš Marko Bašić, sadašnji igrač najtrofejnijeg švicarskog kluba FC Grasshoppersa, dobio je još jedno veliko priznanje.

Naime, Bašić je proglašen najboljim igračem švicarske Challenge lige za sezonu 2014./2015. Svečana dodjela Swiss Golden Player Award 2015. održana je u ponedjeljak u švicarskom gradu Zugu, a naš je igrač prestižnu nagradu osvojio u velikoj konkurenciji igrača među kojima su bili Mergim Brahimi, Antonio Marchesano i Michael Perrier. Nagradu Swiss Golden Player Award dodjeljuje SAFP (Swiss Association of Football Players) u suradnji sa SAIP-om (Swiss Association of Icehockey Players).

'Vjerujem da svi nogometaši igraju nogomet prije svega iz strasti te da svakog od nas osvojena nagrada i priznanje čine još sretnijima i motiviranijima. Imao sam odličnu prošlu sezonu i ovu nagradu podjednako zaslužuju svi moji bivši suigrači i ljudi iz bivšeg kluba koji su nam omogućili uvjete za dobar rad', izjavio je Bašić za hrvatske medije.

Do nagrade je Bašić došao odličnim igrama prošle sezone u dresu Lugana. Momčad je to koja ove sezone nastupa u švicarskog prvoj ligi, ponajviše zahvaljujući odličnim igrama hrvatskog veznog igrača. Naime, Bašić je kao kapetan i jedan od ključnih igrača, odigrao važnu ulogu u plasmanu Lugana u prvu ligu.

Tako je Bašić u prošloj sezoni postigao 11 golova i bio prvi strijelac kluba, dok je na ljestvici najboljih strijelaca druge lige zauzeo odlično peto mjesto. Također, Bašić je u veljači ove godine u Luzernu primio nagradu Švicarskog nogometnog saveza jer je izabran u najbolju momčad druge lige za 2014. godinu.

S odličnim igrama Bašić je nastavio i ove sezone u dresu prvoligaša Grasshoppersa gdje je standardni prvotimac i gdje ima jednu od ključnih uloga u veznom redu kluba koji drži drugo mjesto ljestvice, a koje vodi u kvalifikacije Lige prvaka.