TRAŽI SE RJEŠENJE

Alen Halilović u Barci postao 'posebni slučaj'!

03.08.2015 u 17:49

Bionic
Reading

Nakon trostruke krune prošle sezone, Barcelona zbog kazne nema priliku pojačati svoje redove, no trener Luis Enrique svejedno je spreman odreći se usluga Alena Halilovića...

Sudbina mladog 19-godišnjeg veznjaka i dalje je nepoznata. Nakon očajne sezone u B momčadi koja je uspjela ispasti iz Segunde u treću španjolsku ligu, Luis Enrique nije bio impresioniran Alenom Halilovićem, no svejedno ga je odveo sa seniorima na turneju u SAD.

Naš reprezentativac dobio je priliku, ali čini se da nije poboljšao svoje pozicije u klubu. Sigurno nije pomogao ni nespretno izvedeni penal protiv Chelseaja, a na posljednjoj pripremnoj utakmici protiv Fiorentine Halilović nije dobio ni minute, što pokazuje da je trener vjerojatno već donio konačnu odluku.

El Mundo Deportivo ovu temu opisuje riječima 'Alen Halilović - poseban slučaj', gledano u odnosu na druge mlade igrače te navodi kako još uvijek ne postoji konačno rješenje, iako je bliži odlasku, nego ostanku.

'Haliloviću u ugovoru stoji da ove sezone mora preći u prvu momčad Barcelone ili biti posuđen, odnosno prodan. Ne može igrati za Barcu B, a nije niti spreman. Njegov menadžer ima mnogo ponuda, ali Barcelona mora odvagnuti što napraviti. Ima samo 19 godina i Luis Enrique mora donijeti odluku hoće li biti posuđen ili prodan s mogućnošću prvokupa, s obzirom na kvalitetu koju posjeduje,' piše El Mundo Deportivo.

Kao mogući kupci spominju se West Ham i Everton, dok je dogovor sa Sevillom moguć samo u obliku posudbe, a ne i prodaje, što je Barceloni manje privlačna varijanta.