I ŠIMUNIĆU BOLJE

Spas: Eduardo spreman za Astanu?

09.10.2009 u 16:13

Bionic
Reading

Iako izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić ima podužu listu ozlijeđenih igrača, a na njoj je od jutros i Ivica Olić, ipak stižu i dvije optimistične. Naime, rupture na lijevom butnom mišiću Eduardove noge gotovo da ni nema, a sve je bolje stanje i Josipa Šimunića

Premda Slavena Bilića gotovo svakodnevno pogodi jedna ružna vijest, što se ozljeda igrača tiče, a zbog kojih ne može (sigurno) računati na Pletikosu, Modrića i Petrića, od jutros je na listi igrača s vrlo upitnim nastupom (a na njoj je otprije Pranjić), i Ivica Olić. Nažalost, ni Niko Kranjčar nije pošteđen problema, a na utakmici s Katarom zaradio je oštećenje ligamenata skočnog zgloba.

No zato se liječnička služba, na čelu s dr. Juricom Rakićem i dr. Zoranom Bahtijarevićem, pobrinula za nešto ljepše vijesti. Naime, ruptura na Eduardovoj nozi gotovo da više ni ne postoji, a dio zasluga pripada i novim medicinskim preparatima dr. Zippeliusa, koji su stigli početkom tjedna u ruke liječnika reprezentacije.

'Eduardovo stanje znatno je bolje, u četvrtak je napravljena magnetska rezonancija, nalazi su više nego dobri. U dogovoru s liječničkom službom Arsenala, dogovoreno je da on putuje s nama. Tijekom ponedjeljka i utorka, ako sve bude u redu, Eduardo bi trebao odraditi i treninge te, naravno, ako i na njima zadovolji, možda bi čak mogao dobiti i određenu minutažu. No prerano je o tome govoriti, ali optimizma ima', rekao je glasnogovornik reprezentacije Davor Gavran i pri tom potvrdio da međunarodni odjel HNS-a radi sve kako bi Mate Bilić mogao putovati u Kazahstan. Naime, Bilić nije bio na prvotnoj listi putnika, pa nije ni dobio vizu.

Uz dobre vijesti oko Eduarda, slične informacije dolaze vezano i uz moguć nastup Josipa Šimunića.