FINANCIJSKE MUKE

CSKA izbačen, a kontroverzni Kukoč se pohvalio gdje ode!

01.07.2015 u 11:04

Bionic
Reading

Najtrofejniji bugarski nogometni klub CSKA iz Sofije, od sljedeće sezone natjecat će se u Trećoj ligi zbog financijskih problema

Bugarski nogometni savez (BFU) nije imao milosti prema klubu koji je osvojio čak 31 naslov prvaka, no posljednje prvenstvo došlo je 2008. Zadnji trofeji CSKA-a bili su Kup i Superkup 2011.

Za hrvatsku javnost je ova vijest zanimljiva zbog kontroverznog Tonćija Kukoča koji sebe smatra najboljim lijevim bekom kojeg Hrvatska ima, a u svojim istupima često je napadao izbornika Kovača, pojedine reprezentativce koji igraju na njegovoj poziciji, Dinamo, sadašnje vodstva Hajduka i HNS-a...

On sam je izjavio kako ne namjerava igrati Treću ligu, a u svojem novom postu na sebi svojstven način objavio je gdje će nastaviti karijeru.

'Bugarska liga je izgubila minimum 50 posto gledanosti mojim odlaskom. BUNDESLIGA je najsretnija u ovoj priči, mojim dolaskom gledanost ide do vrhunca! Samo CSKA', napisao je Kukoč, no ne i ime svojeg buduće destinacije (spominje se Stuttgart u njemačkim medijima).

Hoće li ovaj 24-godišnji nogometaš nakon Hajduka, Istre 1961, Mosora, Hrvatskog dragovoljca, Brescije i CSKA-a, uistinu zaigrati u jednoj od najjačih liga svijeta, ostaje nam vidjeti.