JUVEOVA ODLIČNA KUPOVINA

Bokšić nahvalio Mandžukića ali mu stavio i velik teret na leđa

29.06.2015 u 16:02

Bionic
Reading

Bivši sjajni hrvatski napadač Alen Bokšić u dresu torinskog Juventusa proveo je samo jednu sezonu, ali je zato zahvaljujući sjajnim igrama za rimski Lazio ostavio dubok trag u talijanskom nogometu. Za talijanske medije rado je dao svoj sud o Mariju Mandžukiću, novom pojačanju Juventusa

Za talijanski tuttosport.com Bokšić je tako na pitanje o Mandžukiću kazao:

'Sretan sam zbog njega i što će igrati za Juventus. Za Marija, nakon što je igrao za Atletico Madrid i Bayern, ovo je još jedan izazov jer riječ je o jednom od pet najboljih klubova u Europi. Bianconeri su angažirali vrlo moćnog igrača', kazao je 45-godišnji Bokšić.

Kada su novinari pokušali povući paralelu s Argentincem Tevezom iskusni Bokšić je kratko i jasno kazao:

'Mario je vrhunski finišer, osobito vješt u šesnaestercu te na visokim loptama. S druge strane Tevez više ide otraga po loptu. Ukratko, oba igrača imaju različite karakteristike, ali oba su svjetska klasa', dodao je Bokšić.

Naravno, jedan od razloga dovođenja Mandžukića je njegova borbenost zbog čega ga iznimno izbornik Hrvatske Niko Kovač.

'To je istina! Mandžukić je veliki borac, a također je vrlo koristan u obrani tj. kada se vrši pritisak na zadnju liniju protivnika.'

Na pitanje koliko će golova očekuje od Mandžukića Bokšić je kao iz topa ispalio:

'Mario je napadač za 20 golova po sezoni. To je dokazao u dresu Bayerna, gdje je imao konkurente u dva igrača kao što su Robben i Ribéry. To je dokazao i u dresu Atletico Madrida, a to će potvrditi i u Juventusu', završio je Bokšić koji je uvjeren kako je Mandžukić sa svojim pobjedničkim mentalitetom kao stvoren igrač za Juventus.