KONAČNO DOBIO PRILIKU

Suze u očima novog trenera Reala: Ovo je povratak kući!

03.06.2015 u 16:39

Bionic
Reading

Rafa Benitez predstavljen je u Madridu kao nasljednik Carla Ancelottija na klupi Reala. Emocionalni španjolski strateg najavio je rad i predanost s ciljem osvajanja novih trofeja...

Nakon što Ancelotti nije uspio obraniti naslov u Ligi prvaka, niti doći do trofeja u Primeri ili Kupu kralja, uprava Reala odlučila se za promjenu. Ove srijede predstavljen je novi trener Rafa Benitez koji bi sljedeće tri godine trebao voditi 'kraljevski klub'.

'Svima zahvaljujem na dobrodošlici. Ovo je najteže, kad moraš nešto reći, a ne znaš što. Ovo je za mene jako emocionalan trenutak jer znači povratak kući. Jako sam uzbuđen,' rekao je sa suzama u očima trofejni trener pa dodao:

'Obećajem rad i predanost, nadam se da će se stvari dobro odvijati i da ćemo osvajati titule, da će ekipa dobro igrati i da ćemo vratiti povjerenje koje su nam dali.'

Na početku trenerske karijere Benitez je vodio B momčad Reala, potom je sa Valencijom dva puta bio prvak Španjolske te je osvojio Kup Uefe. U ljeto 2004. preuzeo je Liverpool u kojem je proveo šest godina i s kojim je osvojio Ligu prvaka. Nakon toga uslijedile su manje uspješne epizode u Interu i Chelseaju, a od 2013. vodio je Napoli, s kojim je prošle sezone osvojio talijanski Kup.