ZIDANEOVO DVORIŠTE

Svjetlo u tami. Zablistao novi Realov dragulj

15.05.2015 u 11:58

Bionic
Reading

Madridski Real ovoga tjedna vida rane. Carlo Ancelotti je s 'galacticosima' izgubio prvenstvo i Ligu prvaka u pet dana, a Zinedine Zidane se s drugom momčadi nije uspio plasirati u drugu ligu. Ipak, na tom je dvoboju klasu potvrdio igrač budućnosti koji bi Realovcima mogao donijeti jako puno

Izostanak Luke Modrića rezultiralo je slobodnim padom (nemamo dokaza da bi rezultatski bilo drugačije, ali sigurno je da bi izgledali daleko bolje na terenu) madridskog Reala i stolca Carla Ancelottija opasno se klima. Na tržištu je Jürgen Klopp, nevažno ali i pep Guardiola, a možda je kucnuo čas i da Zinedine Zidane započne svoju veliku trenersku priču.

Vodi B sastav Reala i ima sve potrebne kvalifikacije. Trenerskog iskustva nikakvog, ALI maksimalan respekt kod ekipe pune naglašenog ega, apsolutno razumijevanje nogometa, karizmu, stav i golemo potencijalno znanje. Prečicom se može uspeti u sam trenerski vrh, ali treba dobiti povjerenje uprave.


Pavonesi su u Realu uglavnom aorist (prošlo svršeno vrijeme) i Real Castilla ostaje u trećoj ligi, ali u odlučujućem dvoboju klasu je pokazao mladi Norvežanin Martin Odegaard. Još maloljetna 'desetka' dirigirao je igrom, pogodio dvostruku stativu iz sjajnog slobodnjaka i komentari koji dominiraju idu u pravcu: 'Dajte mu bolje suigrače...'

Odegaard polako prema minutaži u prvom sastavu, Zidane na trenersku klupu i još standardnih 'parsto milijuna' za pojačanja po ukusu veličanstvenog Zizoua zvuči vrlo perspektivno za bližu budućnost detroniziranih kraljeva.