KADA OVISIMO O DRUGIMA

Srna: U subotu palimo baklje za Engleze

05.10.2009 u 10:48

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija kompletirala se tijekom ponedjeljka i otputovala u svoju rovinjsku bazu. Iz Zagreba prema Istri krenula je većina igrača, jer neki će stići direktno u Rovinj, poput Anasa Sharbinija, Vejića i Subašića. Iako ga je Wenger želio u Londonu čim prije, s reprezentacijom će ostati i Eduardo, kojeg će tretirati novim medicinskim kremama, baziranim na prirodnim sastojcima

Nakon okupljanja u nedjelju i ponedjeljak ujutro, iz Zagreba je prema Rovinju krenula hrvatska nogometna reprezentacija koju 14. listopada očekuje posljednji dvoboj u 6. kvalifikacijskoj skupini za SP u Južnoj Africi. Iako Hrvatska još uvijek drži drugo mjesto u skupini, nažalost, ne ovisi o našim igračima hoće li proći u dodatne kvalifikacije. Stoga je poruka kapetana Darija Srne bila vrlo jasna.

'Siguran sam da Ukrajinci neće pobijediti, a to znači da ćemo u subotu paliti baklje za Engleze', veselo je zvučao kapetan prije ulaska u autobus, ali vrlo se brzo uozbiljio.

'Atmosfera u momčadi je sjajna, nikad bolja. Znamo da ne ovisimo o sebi, ali koncentrirani smo na naš posao. Naravno, s velikom ćemo pažnjom pratiti njihov dvoboj, ali vjerujemo i u poštenje Engleza.'

Posebno raspoložen, predvorjem zagrebačkog hotela šetao je Tottenhamov dvojac - Ćorluka i Kranjčar, strijelci dva gola za važan bod protiv Boltona.

'Naravno da sam sretan, čak je gol i bio lijep. Međutim, iskreno, već sam ga zaboravio, jer znamo što nas čeka u sljedećih desetak dana. Najgore je to što ne ovisimo o sebi i s nestrpljenjem čekamo subotu. Mi ne igramo tu utakmicu, ali pratit ćemo je kao da smo na terenu', rekao je Niko Kranjčar, koji je zabio svoj prvijenac u dresu Tottenhama.

Istim uspjehom može se pohvaliti i Vedran Ćorluka. No iako je znatno dulje u Londonu od Nike, njegov je posao zaustavljati protivničke napadače, a ne zabijati golove.

'Moj gol je čista slučajnost. To slobodno možete napisati. Naravno, ne žalim se zbog toga, jer zabio sam za veliki bod.'

Jedini koji nije baš bio najsretniji u ponedjeljak jest Eduardo da Silva, koji od utakmice s Olympiacosom vuče ozljedu bedrenog mišića. Iako se požalio na ozljedu treneru Wengeru, francuski ga je stručnjak gurnuo u vatru i na indirektan način utjecao na pogoršanje ozljede. Naravno, nakon svega što mu je Wenger pružio, Eduardo se ne smije previše ljutiti na Francuza.

'I jesam i nisam ljut na njega. Požalio sam se na ozljedu, rekao da nisam posve spreman, ali me je stavio na klupu. Potom me je stavio i na teren, pa sam, eto, sada ozlijeđen', rekao je Eduardo, koji je s povezom oko noge otišao u Rovinj. Ispod tog poveza bila je nova krema, bazirana na kineskoj tradiciji, puna prirodnih sastojaka, koja bi trebala zaliječiti upalu, smanjiti hematom i možda omogućiti Eduardu da zaigra u Kazahstanu.

Naravno, s obzirom na Duduovo stanje, ali i ozljedu Mladena Petrića, čiju će težinu liječnici detektirati tijekom ponedjeljka, jasno je da će u našem napadu biti određenih korekcija. No do utakmice će Bilić imati i dosta treninga, ali i testnu utakmicu s Katarom, pa će sasvim sigurno naći dobra rješenja. Vjerujemo da će mu ona i trebati, odnosno da će u subotu rovinjskim nebom uistinu svijetliti Srnine baklje.