ZLO MU OD 'KAZALIŠTA'

Mourinho u slavlju 'ogolio' navijače Chelseaja

04.05.2015 u 13:52

Bionic
Reading

Jose Mourinho je s Chelseajem osvojio svoj treći naslov engleskog prvaka, a svečanu utakmicu iskoristio je i kako bi još jednom izrazio nezadovoljstvo očajnom navijačkom atmosferom koja prati njegov klub

Većina Premiershipa se bori s nedostatkom emocija s uvijek punih tribina. Takvi su zakoni, takva je 'selekcija', cijene ulaznica, takva su vremena... najviše se o toj problematici otvoreno priča u Chelseaju, a prednjači idol masa Jose Mourinho koji je u već nekoliko navrata napominjao da nimalo ne uživa u atmosferi Stamford Bridgea.

Na njegovu nesreću naslov su pratili upravo protiv Crystal Palacea, kluba s daleko najboljim navijačima u ligi koji su na tribini 'pomeli' domaćine i još jednom pokazali kolegema koje prate velikane kako se bodri svoj klub.

'A mi smo doma...,' pokazivao je uz kiseli smijeh Mourinho četvrtom sucu pokazujući na urnebes u gostujućem sektoru. Chelsea je vodio na terenu, na tribinama je Palace slavio uvjerljivo.


Malo zatim Palaceovi navijači su otpjevali svoj hit: 'Mourinho je u pravu, navijači su vam...', na što je, piše engleski novinar koji je pratio dvoboj s tribine, Jose na klupi samo potvrdno klimao glavom. na isteku prvog poluvremena podigao je prst u znak odobravanja prema tuđima navijačima, a svojim gestom spavanja pokazao što misli o atmosferi koju stvaraju.

Teško da će mu to bitno umanjiti mitski status koji ima među navijačima Chelseaja. Donosi trofeje, voli klub, a i većina navijača slaže se s njim. Pravila su drugačija i povratka na nekadašnje atmosfere iz snova u ovakvim okolnostima sigurno neće biti.


U sljedećem kolu na Stamford Bridge dolazi Liverpool, a tjedan kasnije Palace ide na Anfield. Opraštat će se Steven Gerrard, ali budite sigurni da če, ukupno gledano, Palaceovi navijači odnijeti još jednu uvjerljivu pobjedu...

Palaceov Holmesdale end, jedino mjesto u Premiershipu gdje se još vidi duh ultrasa