SLAŽETE LI SE?

Ovaj kriterij presudio je u tome koji je najveći engleski klub!

26.03.2015 u 16:54

Bionic
Reading

Mnogo se puta čulo pitanje koji je klub, posebice u Engleskoj, domovini nogometa, najveći? I zato su Englezi, zahvaljujući raznim parametrima, proveli istraživanje o tome

A prema tom istraživanju, koje su pokrenuli engleski mediji, prvo mjesto pripalo je Manchester Unitedu. Odmah iza 'vragova' je Arsenal dok je na trećem mjestu Liverpool

Ipak, Jamie Carragher, koji je tek sezonu, dok je bio junior, nosio dres Evertona, a sve ostale godine profesionalne karijere proveo je u dresu 'redsa', misli kako je jedini kriterij kada se govori o veličini kluba broj osvojenih trofeja. A prema tom kriteriju, Liverpool je najveći engleski klub.

'Jedini, a po mom mišljenju i najvažniji kriterij za mjerenje veličine kluba je broj trofeja. Liverpool je najtrofejniji engleski klub i definitivno je najveći', tvrdi Carragher, čak 17 godina član prve momčadi 'redsa'.

I doista, kada gledamo prema broju trofeja, izuzev onih osvojenih na raznim prijateljskim turnirima, brojka je impresivna. 'Redsi' su osvojili ukupno 44 trofeja u svojoj povijesti, računajući ligu, engleski FA i europske kupove.

Arsenal, koji su engleski mediji stavili ispred Liverpoola, ima 'samo' 28 trofeja dok Manchester United zaostaje četiri trofeja, a ukupno ih je osvojenih 40.

Ipak, Carragher se nije vodio važnošću trofeja, jer United je onaj 'najvažniji', a to je naslov engleskog prvaka, osvajao 20 puta, dok je Liverpool bio najbolji 18 puta. Međutim 'redsi' su uspješniji po broju naslova europskih prvaka - jer osvojili su ih pet, a United tek tri.