VJERA U OPORAVAK

Šimunić: Bit ću spreman za Kazahstan

Bionic
Reading

Hrvatskom stoperu Josipu Šimuniću, braniču Hoffenheima, dijagnosticirano je napuknuće lista desne noge, no vjeruje kako će biti spreman za kvalifikacijsku utakmicu protiv Kazahstana

Ozljede nikako da zaobiđu hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Izbornik Slaven Bilić nikada ne može računati na najboljih 11, pa tako u dalekoj Astani sigurno neće biti Luke Modrića i Stipe Pletikose, a upitan je i nastup Josipa Šimunića.

Igrač Hoffenheima zaradio je rupturu na listu i za liječenje takve ozljede potrebna su do tri tjedna, no hrvatski reprezentativac vjeruje da će već za desetak dana biti u pogonu.

'Prema onome što mi je rekao liječnik, za sedam do 10 dana ću na travnjak. Najvažnije mi je zadržati kondiciju. U nedjelju ili ponedjeljak priključujem se reprezentaciji u Rovinju. Bit će valjda dobro, vjerujem da ću biti spreman', rekao je za Sportske novosti Josip Šimunić.

Inače, Hrvatska protiv Kazahstana igra 14. listopada. Četiri dana ranije je ogled koji odlučuje o sudbini naše reprezentacije, jer se susreću Ukrajina i Engleska, a domaćin ne smije pobijediti. U slučaju da Ukrajinci svladaju Gordi Albion tada bi ogled Bilićevih izabranika bio revijalnog karaktera, jer bi drugo mjesto ostalo nedostižno.